Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A politikus aki nem mond semmit

2015.10.03. 17:14

Merkel asszony aszondja:

közösen kell védenünk a külső határokat".

Most akkor mi van? De akkor most a magyarok nem védik? Nem értem. Igaz, talán már ő sem érti. Talán valahogy így viselkedik az a politikus, aki a vesztét érzi.

Az uniós külső határokat közösen kell védenünk, hogy rendezetté váljon a bevándorlás Európában."

- hangsúlyozta a német kancellár szokásos hétvégi videóüzenetében.

Pár kérdést is szegeztek neki, melyekre elég paneles válaszokat adott. Íme pár kérdés:

1. Az uniós szolidaritás csak akkor működik, amikor pénzt kell elosztani vagy adósságválságokat kell kezelni?

Válasz:

Természetesen nem erről szól a szolidaritás, de az Európai Unió tagországai a béketeremtő küldetésekkel és a közös külpolitikával már bizonyították, hogy többre is képesek. Ezért nincs szükség a kölcsönös vádaskodásra, egymásra mutogatásra, viszont a menekültekkel kapcsolatban nagy szükség van tisztázó vitákra."

Az elmúlt hónapokban ezek szerint akkor a német kancellár nem vádaskodott volna? Érdekes, úgy látszik félreértettem,  mikor Magyarország migrációs politikáját kritizálta.
   
Merkel szerint az, hogy közösen védjük meg a külső határokat, azt jelenti, hogy rendezetté tesszük a bevándorlást, és hogy nagyobb felelősséget vállalunk mindazon országokért, amelyekben kialakultak a menekülthullámot kiváltó okok. Érdekes módon eddig csak Törökországgal és Jordániával kezdtek párbeszédet ez ügyben.

2. Miként lehet bírálatot megfogalmazni és a további menekültek befogadása miatti aggodalmat kifejezni úgy, hogy ne kerüljön elő rögtön a rasszizmus és az idegenellenesség vádja?

Válasz:

Elengedhetetlen, hogy szabad legyen feltenni kérdéseket, és az emberek fel is teszik a kérdéseiket, párbeszédre pedig végtelen mennyiségben nyílik lehetőség."

Ó...

Merkel asszony azt is hangsúlyozta, hogy

a védelemre szoruló embereket be kell fogadni, de távozniuk kell azoknak, akik pusztán gazdasági okok miatt jöttek hozzánk. Ennek az elvnek az érvényesítésében még következetesebbnek kell lennünk."

Akkor most mégsem "Wilkommen mindenki" ?

Érthető, hogy Merkel próbál kompenzálni, hiszen népszerűsége folyamatosan esik. De mint láthatjuk, válaszai üresek. Hiányoznak a javaslatok és a megoldások. Akkor most mi is bírálhatjuk őt?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére