Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A biciklimániás Karácsony Gergely nekiesett az autósoknak

Bokor Gábor

2017.09.10. 14:28

A Karácsony "2018-ban miniszterelnök leszek" Gergely vezette zuglói önkormányzat lehetetlen helyzetbe hozta az új fizetõs parkolási rendszerével a környék lakóit. Az új zónás rendszer átláthatatlan és a türelmi idõ végeztével akár a saját házuk elõtt parkolókat is megbüntethetik.

A zuglói önkormányzat szeptember elsejével vezetett be új fizetős parkolási rendszert, mely alaposan megnehezítette a környékbeliek életét. A Híradó egyik nézője levelet küldött, mely szerint több figyelmeztetést kaptak a házuk előtt parkoló helyiek, hogy a türelmi idő végeztével parkolási bírságot kapnak majd. 

Az önkormányzat hétfőtől osztogatja majd a mikuláscsomagokat. 

A Hungária körúton lakó autótulajdonos azt hitte, ha befizeti a kétezer forintos regisztrációs díjat, akkor megoldódik majd a probléma és szabadon parkolhat majd a háza előtt, azonban ez nem így lett. Pár nappal később levélben és telefonon is figyelmeztették, hogy nem állhat be a saját lakása elé, ehelyett a fél kilométeres körúti szakaszon parkoló kocsiknak egy kis mellékutca 5 helyéért kell megküzdeniük.

Ez azért lehetséges, mert míg az út egyik oldalán büntetést szednek a biciklimániás polgármester emberei, addig a másik oldal teljesen fel van túrva. A zuglói önkormányzat szeptember 1-jétől tette fizetőssé a parkolást a Dózsa György út-Vágány utca-Hungária körút- Kerepesi út négyszögben.

Némelyik utcában elképesztő, 525 forintos óradíjért cserébe lehet majd parkolni. 

Bár rengetegen kritizálták már a zuglói önkormányzatot, nem javult a helyzet, hiszen az nem segít a helyiek parkolási gondjain, hiszen a más kerületből érkezők ugyanúgy elfoglalják az utcáikat.

Botrányok kísérték a zuglói parkolást

Az idei győztes pályázó a becsült összegnél drágábban, több mint egymilliárd forintért nyerte el a 204 parkolóóra négy éves üzemeltetését. A győztes konzorcium egyik embere kapcsolatban van a Centrum Parkoló Kft.-vel, amelynek ténykedése miatt korábban 24 személy került bíróság elé, köztük a VI. kerület volt MSZP-s alpolgármestere, Fürst György is.

Az önkormányzat sajtóosztálya azt mondta a Híradónak, hogy a rendszer bevezetését követően rengeteg lakossági bejelentést és panaszt kaptak. A sajtós elismerte, hogy a lakók nem vehetnek igénybe parkolási kedvezményeket a Hungária körúton, ám szeretnének változtatni az ott élők helyzetén. Erre azonban a közeljövőben nem kerül sor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére