Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

8 érdekesség szombat estére

Horváth József György

2016.04.02. 21:38

Egy kis agyzsibbasztó válogatás, 8 dolog amirõl biztosan nem tudtál.
1.

Egy tanulmány kimutatta, hogy aranyos állatok, kiscicák, kiskutyák képeinek és videóinak nézegetése munka közben produktívabbá teszi a dolgozókat. Szóval hajrá!

2.

A bankkártyahasználók 11 százaléka az 1-2-3-4 kártyakódot adja meg, pedig körülbelül 10 ezer variáció közül válogathatnának pin kódjuk kitalálásakor. A második legnépszerűbb kódsor az 1-1-1-1, a harmadik a 0-0-0-0, a negyedik a 1-2-1-2, az ötödik legközkedveltebb kombináció pedig a 7-7-7-7.

3.

Az ausztráliai Melbourne eredeti, gyarmatosításkori neve Batmania. Kezdeti nevét a híres angol felfedező, John Batman után kapta, aki 1835 májusában érte el az ausztrál partokat. Hozzá köthető az egyik legelső békés britek és őslakosok közti szerződés is: "Batman-egyezmény", amely az ausztrál őslakosok és a telepesek közt köttetett a békés földszerzés és földhasználat kapcsán.

4.

2007-ben az iráni kémelhárítás a határvédelemmel és a rendőrséggel együttműködve 14 mókust tartóztatott le kémkedésért. A mókusok állítólag a nyugati hírszerző ügynökségek lehallgató és kémfelszereléseivel voltak "felfegyverezve". Az iráni hatóságok még időben, az országhatáron kapcsolták le a kémkedő mókusokat, ezzel elhárítva a nemzetbiztonsági kockázatot. A mókusokat nem állították bíróság elé, sorsukról és hollétükről azóta sem jött híradás.

5.

Uganda rendelkezik a világ legfiatalabb népességével. Ez a statisztika sajnos leginkább a borzasztó népirtásokkal és polgárháborúkkal magyarázható. Uganda teljes lakosságának 48,7 százaléka 0 és 14 év közötti. Az ország teljes lakossága 35 918 915 fő. Ebből 8 714 354 a 15 év alatti fiú és 8 765 900 a 15 év alatti leánygyermek.

6.

Bob Dylant, a melankolikus folk és country legnagyobbját minden rajongónál jobban megviselte a király, Elvis Presley halála. Mikor Elvis 1977. augusztus 16-án eltávozott, a ma 74 éves zenészlegenda Dylan nagyon nehezen emésztette meg. Mondhatni elég keményen kimaxolta a gyászt, hiszen a király halála után egy hétig nem szólt senkihez egy szót sem és enni is alig evett. Ilyen az, mikor egy ikon elveszti legnagyobb példaképét. 

7.

Egy kimutatás szerint ha félsz a pókoktól, akkor sokkal nagyobb annak a valószínűsége, hogy találsz is egyet a hálószobádban. A tudósok ezt abból vezették le, hogy az emberi agy mindig jobban figyel azokra a dolgokra, amiktől az egyén fél, így tudat alatt is koncentrál legrejtettebb fóbiáinkra, nem hagyja lankadni figyelmünket és ösztöneinket, ezzel felkészítve minket a "fenyegetés" elhárítására. Ha nem félsz a pókoktól sokkal valószínűbb, hogy elkerüli a figyelmedet ha egy éppen a párnádon mászik.

8.

A kínai lágyhéjú teknős bizony a száján keresztül ürít, legalábbis az biztos, hogy azon keresztül pisil. Undorító, de aranyos állat. Tartása amúgy elég körülménye, ugyanis rendkívül agresszív, éles szarukávája szép kör alakú vágást hagy. Ideges természetű, támad mindenre, ami mozog. Célszerű egyedül tartani, ugyanakkor fiatal korában még elviseli a fajtársait.

(Huffpost, natgeo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére