Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

16 millióba került Novák Elõd agymenése

2015.11.23. 17:15

De kezdjünk mindent a „talapzatánál”

Október 25. volt, egy napos vasárnap délután. Néhány tucat tüntető vonult a Kossuth térre, hogy az 1956-os sortűzre emlékezzen, majd gondoltak egyet és átmentek a Szabadság térre. A céljuk az volt, hogy eltávolítsák a szovjet emlékműről az önkényuralmi jelképeket. A szobornak Novák Előd esett neki, de a rendőrök megakadályozták, hogy kárt tegyen az emlékműben.

Egy ideig ment még a verbális adok-kapok, meg az egymásnak feszülés. A dulakodást követően a tiltakozók azt szerették volna elérni, hogy Pongrátz András 56-os forradalmár elhelyezhessen egy mécsest az emlékműnél, de a rendőrök ezt sem engedték.

A Jobbik alelnöke az akció előtt a tervét a pártjában nem verte túl nagy dobra, és nem egyeztetett róla a pártelnökkel sem. Vona Gábor emiatt nem volt túlságosan elragadtatva Novák Előd performanszától. A Jobbik elnöke egyébként a kezdeményezés céljával egyetértett, a formájával viszont nem.

A tiltakozó megmozdulást követően a Szabadság téri emlékművet hét napon keresztül, éjjel-nappal kiemelt figyelemmel és megerősítve őrizte a rendőrség.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata kérdésünkre most leírta, hogy a „Szabadság téri emlékmű őrzésével összefüggésében 2015. október 26. és november 2. között 16 011 000 Ft tényleges többlet kiadás keletkezett.” A helyszínre a Készenléti Rendőrség embereit vezényelték ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére