Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga: 280 milliárd forint körül lesz idén a családi adókedvezmény

888.hu

2017.07.18. 07:28

Idén az elsõ öt hónapban nagyjából százmilliárd forint maradt a szülõk zsebében a családi adókedvezmény révén, az éves összeg pedig 280 milliárd körül lesz - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Idõknek.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy "a balliberális kormányzás utolsó évében mindössze 13 milliárd forintot hagyott az állam adókedvezmény formájában a családoknál", körülbelül százezer szülőnél.

Ehhez képest 2011-ben már 180 milliárd forint maradt nagyjából egymillió szülőnél – hívta fel a figyelmet. A gyermekek után érvényesített kedvezmények együttes összege azóta évről évre emelkedett, idén 1,1 millió ember érvényesít majd a gyermekek után kedvezményt, a summa pedig megközelítheti a 280 milliárd forintot.

Jó hír a többgyermekeseknek

Jövőre tovább emelkedik a két gyermeket nevelő és legális keretek között dolgozó szülőket megillető havi összeg – tette hozzá. A kormányzat számításai szerint 2018-ban már 310 milliárd forint maradhat a családoknál adó- és járulékkedvezmény formájában.

Kiemelte azt is, hogy Magyarországon idén tíz százalék körüli mértékben nőhet az átlagbér, amit jövőre újabb markáns fizetésemelkedés követhet, miközben a rendszerváltozás óta nem dolgoztak annyian, mint most.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére