Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrán nyelvtörvény: nemzetközi fórumok nyomást gyakorolhatnak Ukrajnára

Bokor Gábor

2017.09.20. 08:58

Fodor Csaba, a Nézõpont Intézet elemzõje az M1 szerda reggeli mûsorában elmondta, hogy a nemzetközi fórumok nyomást tudnának gyakorolni Ukrajnára, ezért fontos, hogy minél több helyen napirendre kerüljön az új ukrán oktatási törvény ügye.

Ahogy azt kedden Szijjártó Péter bejelentette, Magyarország az ENSZ-hez fordul az ukrán oktatási törvény módosítása miatt, mert Ukrajna döntése a világszervezet kisebbségi szabályait is sérti.

Fodor Csaba, a Nézőpont elemzője elmondta, hogy a külügyminiszter korábban a V4-es országok (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország) külügyminisztereit is bevonta ebbe az egyeztetésbe, és Románia is kiállt Magyarország mellett.

Rendkívül súlyos helyzettel kerültünk szembe, ami a nagyjából 150 ezres kárpátaljai magyarság alapvető kulturális jogainak csorbításáról szól, de az Ukrajnában élő más nemzeti kisebbségeket is érinti az ügy"

– mondta Fodor, aki szerint a magyar diplomáciának van még mozgástere, hogy érvényesítse akaratát ebben a kérdésben, és sikerülhet elérni, hogy Ukrajna újragondolja a jogszabályt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére