Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új rekord: hétfõn 119 migránst fogtak a déli határnál

888.hu

2016.02.16. 13:18

Míg januárban átlagosan naponta 10 embert fogtak el a déli határon, addig mostanra ez a szám napi több tucatra emelkedett. 119 határsértõt fogtak el hétfõn a rendõrök, idén eddig ez a legmagasabb szám.

A déli határnál azután jelentek meg ismét nagy számban az illegális bevándorlók, miután a balkáni útvonal országai sorra megszigorították a beléptetést. Míg januárban még csak átlagosan tíz embert fogtak el a rendőrök, mostanra ez a szám több tucatra emelkedett.

Már a NATO védi Európát
Németország, Törökország és Görögország kérésének eleget téve a NATO tengeri műveletet indít a görög és török partok közelében a menekültválság enyhítése érdekében – jelentette be az amerikai védelmi miniszter csütörtökön, a katonai szövetség brüsszeli tanácskozásának második napján.
 
 
Ez az első alkalom, hogy a szövetség beavatkozik a menekültválság kezelésébe.

A NATO együttműködik majd a török és a görög parti őrséggel, valamint a Frontex uniós határrendészeti ügynökséggel is- írja az Euronews

Ismét jönnek a migránsok
A Szegedi Járásbíróságon 155 migráns személy ügyében tartottak gyorsított bírósági tárgyalást az elmúlt héten. Az illegális bevándorlókat kivétel nélkül kiutasította a bíróság, melynek indoklása szerint a bevándorlók megsértették Magyarország törvényeit azzal, hogy a szerb-magyar határon a már mások által korábban megrongált kerítésen kialakított résen keresztül, továbbá a kerítés alatt vagy felett átbújva jöttek be jogosulatlanul.
 
 
133 illegális bevándorlót egy évre, 20 migránst pedig két évre tiltottak ki Magyarország területéről, míg 2 vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a szegedi bíróság.
A bíróság közleményéből kiderül, hogy a vádlottak többségében szomáliai, pakisztáni, iráni és szír állampolgárságúnak vallották magukat, de volt aki szerb, algériai, afgán, marokkói és indiai személyi adatokat közölt.
 

Október óta nem érkezett ilyen sok bevándorló Magyarországra, ismét 100 fölé emelkedett az illegális határátlépők száma. Ausztria, Bulgária és Macedónia egyöntetűen megszigorította az illegális határátlépést, ismét Magyarország válhat a gazdasági migráció lehetséges célpontjává. 

(MTI, Euronews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére