Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Forisek Ádám

2018.09.22. 11:15

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kõkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Feloszlatta magát a Jobbik zuglói szervezete, amellyel a párt már 112 önkormányzati mandátumot veszített el – olvasható a Magyar Időkben.

Czeglédi János kerületi képviselő szerint az volt az utolsó csepp, hogy a Jobbik nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre – tudta meg a lap. Az elnök felrótta a pártnak a baloldali fordulatot, Dúró Dóra kizárását, de szerinte a Jobbik vezetése a kilépők számáról is folyamatosan hazudik. Czeglédi függetlenként folytatja, és kéri felvételét a Mi Hazánk Mozgalomba.

Betelt a pohár, kilépünk az elvtelenné és jövőtlenné vált Jobbikból, amelynek tisztújítása óta is csak folytatódik a párt balratolódása, a skandináv modell kongresszusi célul kitűzése pedig olyan liberális szabadságjogok szorgalmazását jelenti, amely számunkra vállalhatatlan"

– jelentette be a döntést tegnap a zuglói alapszervezet elnöke, akit a húszfős tagság többsége támogatott.

Czeglédi János közleményé­ben azt írta, sok érthetetlen és nehezen vállalható változás zajlott a Jobbikban az elmúlt két évben, majd a tisztességtelen tisztújítás, a Toroczkai László és Dúró Dóra ellen azóta is folyó, hazug lejáratás korábban arra késztette, hogy részt vegyen a platformjuk alapításában, most pedig kilépésével kíván tiltakozni.

Türelmi időt adtam a Jobbik új vezetőségének, de a helyzet csak romlik napról napra. Gyöngyösi Márton a Jobbik legnépszerűbb női politikusának kizárásával olyan lavinát indított el, amellyel szétveri a pártot

– hangsúlyozta a képviselő, aki jelezte, sokan még csak gyűjtik az erőt egy hasonló lépésre, amelyet most ő is megtesz, mert lelkiismereti kötelességének tartja.

Mint fogalmazott, máig nem tudja megemészteni, hogy tavaly novemberben, Brüsszelben, a Jobbik béruniós konferenciáján az a Teplán István volt a moderátor, aki a Soros-egyetem magyarországi alapítója.

Szerinte mára bebizonyosodott, hogy a Jobbik új vezetőpárosa alkalmatlan feladata ellátására, az anyagi és morális csődhelyzetbe sodort pártnak pedig nincs jövője. Sorozatosan olyan kijelentéseket tesznek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, és a folyamatos kilépések százai cáfolnak meg.

Az, hogy ugyanannyian lépnének be a Jobbikba, mint ahányan elhagyják azt, olyan gátlástalan hazugság, amit mi, a még megmaradt jobbikos alapszervezeti vezetők pontosan láttunk

– írta a zuglói politikus, aki azt is felrótta, hogy a Jobbik elköltötte az ÁSZ-bírságra gyűjtött pénzt, majd megszavazták a képviselők kétszázezres fizetésemelését.

Az ilyen gátlástalan megnyilatkozásokhoz többé nem asszisztálhatunk, ezért társaimmal együtt erkölcsi kötelességemnek tartom, hogy kilépjek

– tudatta Czeglédi, aki közölte azt is: munkáját jogilag független képviselőként folytatja, s kéri felvételét a Mi Hazánk Mozgalomba.

A zuglói képviselő bejelentésével 112-re nőtt a Jobbik elveszített önkormányzati mandátumainak száma, s ezzel együtt kilenc polgármester lépett ki a pártból. Legutóbb egyébként pont a Jobbik fővárosában, Tiszavasváriban oszlott fel az alapszervezet, néhány nappal a múlt vasárnapi időközi polgármester-választás előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére