Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Totális csalódottság uralkodik az ellenzék köreiben

Horváth József György

2018.04.30. 11:20

A többség szerint a csalódottság vezérli a tüntetõket - derül ki a Századvég legújabb kutatásából.

Még a baloldaliak többsége is úgy látja, hogy a tüntetők csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét"

– derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Fidesz-KDNP 2018. április 8-án fölényes választási győzelmet aratott, a magyar választók ismét erős legitimációval ruházták fel az új kormányt. Ellenzéki szimpatizánsok több kormányellenes utcai demonstrációt is tartottak. A kutatás a tüntetések ismertségét és társadalmi megítélését vizsgálta.

Az eredmények alapján nagyon magas a kormányellenes tüntetések ismertsége (97 százalékos a teljes népesség körében).

A kutatás rávilágított arra, hogy a magyarok döntő többsége (70 százaléka) a demonstrációk kapcsán úgy látja, a tüntetők csalódott emberek, akik nem tudják elfogadni a választások eredményét, ezzel szemben a válaszadók 24 százaléka nem értett egyet ezzel az állítással.

Látható az is, hogy még a magukat baloldalinak tartó emberek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik szerint a tüntetők elsősorban csalódottságból mentek utcára (60 százalék). A középen állók 67, a jobboldalik 77 százaléka volt ezen a véleményen.

Módszertan: A Századvég Alapítvány telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2018. április 20- 26. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére