Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós védelmébe vette az autósokat

Bokor Gábor

2017.03.24. 21:58

A fõpolgármester kikelt az ellen, hogy egyre több fõvárosi keresztezõdésben szerelnek fel kamerákat a közterület-felügyelõk. Az utóbbi idõkben egyre több ember kapott ötvenezer forintos bírságot.

Az utóbbi időkben elszaladt a ló a közterületfelügyelőkkel. Csupán a Bécsi út és a Szépvölgyi út csomópontjában több mint négyezer bírságot szabtak ki februárban. A fonódó villamos szabad haladása miatt megtiltották az autósoknak, hogy jobbra forduljanak a Szépvölgyi útra, azonban ezt rendszeresen megszegik az autósok. A közteresek nem voltak restek kamerát felszerelni és rommá bírságolni az autósokat. Összesen kétszázmillió forint értékben osztották a sárga csekkeket.

Ettől a helyszíntől nem messze az Evező utcában nem lehet balra kanyarodni, ám ezt gyakran megteszik az autósok. A kamerák felrakása óta a hatóság bőszen küldi ki a bírságokat, akár többször is egy nap ugyanazon autósnak. A sofőrök a bírság megérkezéséig nem is feltétlen veszik észre, hogy hány büntetésnél járnak már. Az Origo szerint van olyan autós, aki több mint háromnegyed millió forintnyi büntetést szedett össze.

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatóján is kitért az ügyre, amivel kapcsolatban kijelentette, hogy a jelenleg rendelkezésére álló információk alapján arra biztatja azokat, akik így – csak a kamerafelvétel alapján – büntetést kapnak, hogy ne fizessék be. A szabályozás szerint ugyanis a kamerák felvételei alapján a közterület-felügyelő nem jogosult büntetni. A politikus szerint a közteresek csak a helyszínen büntethetne.

Tarlós István a Budapestinfón bírálta továbbá azt, hogy az autósokat sokszor "alamuszi módon" kihelyezett KRESZ-táblák alapján büntetik meg.

A tábla környezetére ráirányítanak egy kamerát, aztán amikor valaki ártatlanul arra megy a megszokott útvonalon, a kamerafelvétel alapján kap egy 50 ezer forintos büntetést. Mégse a tiloson ment át, nem a forgalommal szembe ment, ez enyhébb és nem rosszhiszemű cselekmény”

mondta a főpolgármester.

Tarlós István úgy fogalmazott, hogy "Ne abból gazdagodjon a közterület-felügyelet, hogy jóhiszemű, ártatlan embereket megbüntet. Ez tűrhetetlen, kezdeményezem, hogy a helyzet változzon meg”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére