Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlávik: a járvány második hulláma már enyhébb lehet

Békési Marcell

2020.06.19. 09:07

A főorvos a Magyar Nemzetnek adott interjút.
A tünetek gyorsabb felismerésének, az azonnali tesztelésnek és a járványügyi szakemberek felkészültségének köszönhetően a koronavírus második hulláma már enyhébb lefolyású lehet, mint az első

– mondta a Magyar Nemzetnek Szlávik János infektológus főorvos.

A vakcina még kísérleti fázisban van, de nincs kizárva, hogy télen vagy kora tavasszal már több tízezres nagyságrendben tudják oltani az embereket itthon – tette hozzá.

A járvány második hulláma már enyhébb lehet | Magyar Nemzet

A veszélyhelyzet megszűnésével megannyi korlátozás a múlté. A kormány többek között eltörölte az idősek vásárlási idősávját, így bárki, bármikor betérhet az élelmiszerüzletekbe, drogériákba, gyógyszertárakba és a piacokra – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. A maszkviselés ugyanakkor továbbra is kötelező lesz bolti vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön, míg a vendéglátóhelyeken csak az alkalmazottaknak kell ...

A főorvos szerint nem fogják kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást.

Erre szerinte nem is lenne szükség – írja a lap –, hiszen ha sikerülne beoltani az összes idős, krónikus beteget, az immunhiányos embereket, az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat, akkor már nem alakulhatna ki súlyos járvány.

Elmondta, hogy a koronavírus elleni oltóanyagot akkor lehet tömeggyártásban legyártani, ha az úgynevezett fázis III-vizsgálatok lezárulnak.

Ez azt jelenti, hogy járványos területen próbálják ki a vakcinát, tehát jelenleg például az USA-ban, Brazíliában, Dél-Amerikában vagy Indiában, megnézik, hogyha több tízezer embert beoltanak, közülük mennyien fertőződnek meg és milyen súlyosan. Ezzel lehet lemérni az oltóanyag hatékonyságát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére