Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

SZDSZ-es és MSZP-s kapcsolatai is voltak Portiknak

888.hu

2019.01.22. 18:10

Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök mellett SZDSZ-es vezetõ politikusokkal is kapcsolatba akart lépni Portik Tamás olajozó vállalkozó. Az Energol Rt. egykori marketingigazgatója egy sor szocia­lista politikussal állhatott kapcsolatban, az olajbûnözés kapcsán elhíresült cég titkárnõje pedig az SZDSZ-es Kuncze Gábor belügyminiszter rokona volt.

A szocialista–liberális kormányok idején nemcsak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, hanem egy sor más, akkori kormánypárti politikussal is kapcsolatot keresett Portik Tamás, így az SZDSZ minisztereivel is igyekezett nexust teremteni – írja a Magyar Idők. Az olajbűnözés zászlóshajójaként számontartott Energol Energetikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Rt. egykori marketingigazgatója egy hangfelvétel szerint Gyárfás Tamásnak meg is fogalmazta az igényét arra, hogy az akkor a Nap-kelte műsor producereként nap mint nap baloldali politikusokkal találkozó sportvezető hozza össze őt Gyurcsánnyal.

A lap megkereste Gyárfás Tamást, aki kijelentette, soha nem kívánt ilyen ügyekbe belefolyni. Leszögezte, Portikot nem mutatta be senkinek. Hozzátette, ilyen kérést nem tolmácsolt. A lap értesülései szerint Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel is szerette volna felvenni a kapcsolatot Portik, ám Gyárfás megerősítette, hogy ő nem továbbította Portik kérését.

Az olajmaffiózó az SZDSZ-szel is aktívan kereste a kapcsolatot. A Magyar Idők szerint anyósa, Riskó Judit például arról számolt be a sajtónak, hogy évekkel ezelőtt Portik őt küldte el Demszky Gábor akkori SZDSZ-es főpolgármester budakeszi házához, hogy térképezze fel, merre néznek az épület ablakai, ajtajai.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egykori bűnöző milyen célból próbált kapcsolatot létesíteni balos politikusokkal. Az viszont tény, hogy a Gyurcsány-kormány polgári elhárításának főigazgatójával, Laborc Sándorral zajlott egyik egyeztetésen maga Portik dicsekedett azzal, hogy több MSZP-st is lefizetett az évek során – írta a lap.

Az is tudható, hogy az MSZP karitatív tagozatának egykori elnökével Portik jó kapcsolatot ápolt. Dósa István Andrást korábban a Heti Válasz Portik egyik pénzszállítójának nevezte. A volt politikus legutóbb akkor került képbe, amikor a rendőrök a közelmúltban kisteherautónyi Portik és munkatársai által évtizedek alatt rögzített hanganyagot találtak nyolc különböző helyen, köztük a Farkasréti temetőben.

A hírek szerint Dósához köthetők azok a hangfelvételek, amelyek a Portik és Gyárfás közötti beszélgetéseket tartalmazzák, és amelyekkel a sportvezetőt 2017-ben, majd tavaly is zsarolni próbálták. A szocialisták Dósa vezette karitatív tagozatának tagja volt a később elítélt Hagyó Miklós, a párt főpolgármester-helyettese, Tóth Csaba, a párt zuglói országgyűlési képviselője és a jelenleg a DK-ban politizáló Oláh Lajos is.

A német vonal azonban többször is felmerült az Energol kapcsán. A cég legnagyobb – ötvenszázalékos – tulajdonosa a német állampolgárságú, németországi lakhelyű autókereskedő, Gulyás Emil volt. A Válasz.hu szerint a férfi többször képviselte nyilvános fórumokon Portik élettársát, és az asszony volt vállalkozásának, a Port Orange Kft.-nek szintén ő volt az ügyvezetője. A Ferenchegyi úti egykori Portik-villát ugyancsak Gulyás érdekeltsége, a Concord Bau Kft. építette. Portik ezt az ingatlant cserélte el Gyárfás Tamás Széchenyi-hegyi villájára, ahonnan 2012-ben a kommandósok elvitték.

A legérdekesebb német kapcsolat meglehetősen pikáns. A Magyar Nemzet 2014-ben számolt be Kuncze Gábor unokahúgának az Energolban betöltött szerepéről. Eszerint Vankó Krisztina a Horn-kormány SZDSZ-es belügyminiszterének hozzátartozója, a cég nagy befolyással bíró titkárnője volt. Vankó azonban nem kizárólag titkárnői feladatokat látott el, kulcsa volt az Energol széfjéhez, a házipénztár kezelésére is felhatalmazást kapott, többször megtörtént, hogy a társaság gazdasági ügyeiben döntött; majd Németországba távozott – írta a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére