Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakértõ: Macronnak stratégiai kérdés az EP-választás

Csordás Bettina

2018.09.29. 11:24

Stratégiai jelentõségû kérdésnek tekinti a jövõ májusi EP-választást Emmanuel Macron francia elnök, mivel európai programjának megvalósítása annak az eredményén múlik - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértõ az M1-en.

Hangsúlyozta, hogy az európai parlamenti választás kampánya egyúttal eltereli a figyelmet a belpolitikai feszültségekről is.

A reformtervek, a költségvetési viták vagy a munkanélküliség mellett a legfontosabb, hogy még az idén elkezdődhet a sokféle rendszerből álló nyugdíjrendszer egységesítése, ám Macron ezzel nehéz feladatot vállalna magára" 

– tette hozzá.

A szakértő felidézte, hogy a francia elnök a népszerűtlen intézkedésen gyorsan túl akart esni, hogy utána szociálisan érzékenynek mutatkozhasson, de már az idei költségvetésben is helyet kaptak az ilyen irányba mutató intézkedések.

Macron dolgát nehezíti a szavazóbázis sokszínűsége is, kommunikációja azért sokszor ellentmondásos, mert minden választói csoportnak meg akar felelni.

Soós Eszter Petronella szerint a közbeszédet azonban uralni tudja Marine Le Pennel, a Nemzeti Front elnökével együtt, miközben a többi párt nem tud hatásos üzenetekkel betörni a nyilvánosságba. 

Az ellentmondások határozzák meg a francia elnök migrációs politikáját is, a gyakorlat sokszor eltér a kijelentésektől. Macron folytatja a bevándorláspolitika szigorítását és elutasítja a gazdasági okokból érkezők befogadását"

– mondta a szakértő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére