Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabálytalanul mûködött a Jobbik és az LMP is

Horváth József György

2016.09.22. 18:28

Befejezte az Állami Számvevõszék a Jobbik és az LMP 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességi ellenõrzését. A ma nyilvánosságra hozott jelentésekbõl az derül ki, hogy (akárcsak a DK és az Együtt esetében) náluk is jócskán akadtak szabálytalanságok.

Befejezte az Állami Számvevőszék a Jobbik és az LMP 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességi ellenőrzését. A ma nyilvánosságra hozott jelentésekből az derül ki, hogy (akárcsak a DK és az Együtt esetében) náluk is jócskán akadtak szabálytalanságok.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a Jobbik 2013-as módosított beszámolója, illetve 2014-es módosított pénzügyi kimutatása nem felelt meg a törvényi előírásoknak, mivel a számviteli törvényben rögzített teljesség alapelvét figyelmen kívül hagyva, a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások értékét a bevételek között teljes körűen nem mutatta ki. A párt 2013-as és 2014-es könyvvezetése és gazdálkodása sem felelt meg a jogszabályok előírásainak az analitikus nyilvántartások hiánya, a mérlegtételek alátámasztására szolgáló leltár-összeállítás elmaradása és az ellenőrzési rendszer nem megfelelő működése miatt. Az alapszabályban nevesített pénzügyi ellenőrző testület az előírt feladatait nem látta el, a belső szabályozásban előírt belső ellenőrzést nem alakították ki és nem működtették.  

Az LMP a 2014-es pénzügyi kimutatását határidőn túl tette közzé a honlapján, emellett a beszámoló, illetve a pénzügyi kimutatás összeállítása során sérült a számviteli törvényben előírt valódiság, valamint a tartalom elsődlegességéről szóló számviteli alapelv. A 2014-es pénzügyi kimutatásban egy jogszabály alapján nevesítésre kötelezett összegű adományt és az adományozót nem a valóságnak megfelelően tüntetettek fel.

A számvevőszéki vizsgálat megállapította, hogy az LMP számviteli rendszerének szabályozása a számviteli politika, a számlarend, a leltározási szabályzat, a pénzkezelés szabályozásának hiányosságai miatt nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, valamint a könyvvezetés sem volt szabályszerű. Az LMP a mérleg alátámasztását szolgáló, teljes körű, szabályos leltárt nem állított össze, a gazdálkodással összefüggő egyéb jogszabályi előírásokat nem tartotta be, az adó, valamint járulék-bevallási és fizetési kötelezettségének pedig határidőn túl tett eleget. Az LMP ellenőrzési rendszerének kialakítása és működtetése sem felelt meg az előírásoknak, ugyanis nem hoztak létre felügyelőbizottságot, és a költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló elfogadását nem a kongresszus hatáskörébe utalták.

Most már csak az a kérdés, hogy van-e egyáltalán olyan ellenzéki párt, amelyik a törvényi előírásoknak megfelelően működik?

(Forrás: ÁSZ)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére