Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját magát adta fel Bróker Marcsika

Kékes Viki

2017.03.20. 08:58

Elfogyott a pénze.

Új információk jutottak a Bors birtokába a 10 milliárdos sikkasztással vádolt Bróker Marcsikáról. A lap úgy tudja, a nő saját magát adta fel tavaly decemberben, mert elfogyott a lopott pénze.

Bróker Marcsit tavaly decemberben az off­shore- és adóparadicsomnak számító Belize-ben kapták el. Az első hírek még arról szóltak, hogy a nő ott is piramisjátékba kezdett, ezért bukott le, ám később kiderült, hogy ez nem igaz. A hírek szerint saját magát adta fel a több ezer embert megkárosító nő, mert elfogyott a pénze.

Magyarországnak nem volt, és most sincs hivatalos kapcsolata Belize-zel. Hihetetlen, de a legközelebbi belize-i képviselet Bécsben található. Konzulátus és nagykövetség sincs. Így a magyar külügy sem tudhatott a hollétéről a Bors informátora szerint.

Bróker Marcsit nem is körözték Belize-ben. Egy viszonylag kisszámú magyar közösség él ott, sokan persze nem turistaként érkeznek, hanem a törvény elől menekülve akarják meghúzni magukat. Ezt a helyi hatóságok is tudják, ismerik is a magyarokat. A 10 milliárdos sikkasztást elkövetett nőben egy ki­fejezetten szerény, csendes asszony­kát láttak, és fogalmuk sem volt, hogy itthon mit követett el. Valóban volt pénze, pár millió dollár, amit másfél év alatt élt fel, főleg lakhatásra költötte azt.

A pénztelenséget megelégelve feladta magát. Az asszony a magyarokon kívül senkivel se tudott érdemben kommunikálni, mivel nem beszél idegen nyelveket.

2016. december 16-án került előzetes letartóztatásba a Bróker Marcsikaként elhíresült D. Sándorné. A gyanú szerint a karcagi Kun-Mediátor utazási iroda ügyvezetőjeként 1999 és 2015 között engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatást. A banki kamatoknál jóval magasabb hozam ígéretével gyűjtötte a befektetők pénzét. Az ígért hozamokat a később csatlakozók pénzéből eleinte még ki tudta fizetni, a piramis azonban 2015 áprilisában összeomlott. A befektetők ettől kezdve semmit sem kaptak vissza a pénzükből. A nyomozók szerint az asszony legkevesebb 800 embert károsított meg, összesen legalább tízmilliárd forinttal. D. Sándorné több szálon kapcsolódott a politikához: a háttérben felbukkan a Jobbik, de a baloldali ellenzék is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére