Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Portik tovább dalol: Vizoviczki rendõri védelem alatt terítette a drogot

Horváth József György

2016.09.23. 14:58

A PestiSrácok.hu oknyomozása tovább ásott a a Fenyõ-gyilkosság ügyében 2011-ben született rendõri jelentésben. A jegyzõkönyvön kívül tett "vallomásában" Portik arról is beszélt, hogy az olajozásból származó vagyonok jó részét a honatyák és a hatóságok vágták zsebre, õ maga pedig a mesés üzlethez a tõkéjét úgy teremtette elõ, hogy férfi prostituáltként dolgozott.

PestiSrácok.hu korábbi, általunk is leközölt cikkéből sok mindent megtudtunk Portik Gyárfás Tamáshoz és alvilághoz fűződő viszonyáról. Az úszószövetség elnökéről például azt mondta, hogy százmilliárdos vagyonnal rendelkezik és ő a „baloldal miniszterelnöke”. De a rendőri jelentésből az is kiderült, hogy Portik manipulálni próbálta a rendőrséget az őt érintő alvilági gyilkosságokkal kapcsolatban, valamint szóba hozta saját, titkos kapcsolatát is.

Az FBI a maffia és a politika kapcsolatáról faggatta

Portik 2011-ben "jegyzőkönyvön kívül" szóba hozta az alvilág „nagy öregjének” számító, súlyos bűncselekmények miatt csaknem húsz évig börtönben ülő Tasnádi Pétert is, aki egy hete már újra szabadlábon van. A jelentés szerint a maffiózó Tasnádiról kijelentette, soha nem találkozott vele, egyébként pedig „nem is tartja őt normálisnak”.  A csalás miatt körözött, néhány hete Magyarországra hozott Lakatos András azt állította 2012-ben tett titkosított vallomásában, hogy többek mellett Tasnádi Péter is rajta volt Portik halállistáján. Az alvilág bankárának is gúnyolt férfi úgy tudta, hogy Tasnádinak az volt a szerencséje, hogy 1999 őszén letartóztatták.

Portik még annyit említett meg a volt keresztapával összefüggésben, hogy véleménye szerint – ahogy ez bűnözőkkel gyakran megtörténik – , őt sógora és üzlettársa, Láposi Lőrinc rendőrtábornok használta fel saját céljaihoz. Portik itt megjegyezte, hogy ő is „többször megégette magát”, amikor segíteni próbált rendőröknek, vámosoknak, az adóhivatalnak, „ezért nem segít senkinek”. Az Energol-vezér azonban nemcsak a magyar hatóságokat „kritizálta”, hanem az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is. Elmondta, még a 2010-es kormányváltás előtt Bécsben az FBI megzsarolta, „ha nem mondja el őszintén a magyar alvilág, rendőrök és a politikusok összefonódását”, akkor neki és családjának megtagadják a beutazási lehetőséget az USA-ba. Ezek után állítása szerint kénytelen volt részletes vallomást tenni.

Portik Vizoviczkiről: rendőri védelemmel szervezi a drogbizniszt

Az olajos vállalkozót a rendőrök megvesztegetésével és adócsalással is vádolt diszkókirályról, Vizoviczki Lászlóról is kérdezték. Portik előadta, hogy a milliárdos vállalkozó „nagyon okos és jó kapcsolatokkal rendelkezik”. Tud arról is, hogy magas rangú rendőri kapcsolatai vannak, mert „védelem nélkül nem lehetne akkora mennyiségű kábítószert terjeszteni, mint amekkorát ő forgalmaz” – hangsúlyozta a maffiózó, megemlítve, hogy „szórakozóhelyet kizárólag  az éjszaka urának engedélyével lehet üzemeltetni, mivel, ami nem az övé, előbb-utóbb bezáratják”.

A jelentésben rögzítették, hogy Portik konkrétan nem mondta ki, de szavaiból arra lehetett következtetni, hogy igaz az a feltételezés, hogy „Portik Vizoviczki Lászlót bízta meg, hogy bujkálása idején kezelje vagyonát, irányítsa vendéglőit”. Az egykori olajos nehezményezte, hogy „Vizoviczki megpróbálja kisemmizni őt”, ám a részletekbe nem ment bele, ugyanis „nem akart magának rosszat”. Azt, hogy a diszkócsászár és Portik kapcsolata 2011-ben már megromlott, az Energol-vezér elleni titkos nyomozás is alátámasztotta, amely szerint az alvilág két ura elszámolási vitába keveredett egymással a budapesti Vigadóban egykor működtetett Pacha diszkó miatt.

Egymást vádolták

Vizoviczki és Portik néhány hónapja az Aranykéz utcai robbantás tárgyalásán is egymásnak esett, amikor kölcsönösen egymást vádolták azzal, hogy meg akarták öletni a „citadellás” Veres Istvánt. A négy áldozatot követelő merénylet perében a diszkópápa többek között azt állította, hogy neki az Energol-vezér már 1997 végén egy találkozón elárulta, fel fogja robbantani Boros Tamást. Vizoviczki szerint az olajmilliárdos közös megbeszélésükön arra is kitért, a végéhez közeledik, hogy az általa irányított, körülbelül 20 milliárdos vagyon felett rendelkező alvilági csoport átvegye a teljes irányítást. Portik azt is közölte vele, hogy ennek a körnek nagyon magas szintű politikai és rendőri kapcsolatai vannak, és amely szemben állt a Boros Tamás és Seres Zoltán által irányított, szintén alvilági csoportosulással. Vizoviczki hozzáfűzte, Portik azt is hangsúlyozta, tudja, Boros szembe mer vele szállni, de “hatásosan és látványosan meg fogja oldani ezt a helyzetet”, majd hozzátette: “ha felrobbantja ezt a köcsögöt, az összes embere szét fog széledni”. Állítólag az energolos kérkedett azzal is, hogy nem fog lebukni, mivel “többszintű védelem alatt áll”.

Portik ártatlannak állította be magát

A jelentés legvégén az energolost kihallgató rendőrtiszt leírta, hogy „Portik az egész beszélgetés alatt azt próbálta elhitetni, hogy ő is csak egy áldozata a 90-es évektől kezdődően a történteknek, azonban elszólta magát, amikor megemlítette, hogy „tudomása van arról, hogy személyét kapcsolatba hozták az Aranykéz utcai robbantással” pedig „mindenki tudja, hogy ő nem vett volna részt olyan bűncselekményben, ami ártatlan áldozatokat követel”. A bűnöző hozzátette azt is, hogy ő és cégtársai csak olajoztak, „amihez a tőkéjét abból teremtette elő, hogy nők fizettek a szolgálataiért”. Szerinte ők csak „gombokat kaptak”, „a nagy pénzeket a politikusok és háttérben lévő személyek, köztük rendőrök tették el” – mondta az olajvállalkozó, megfejelve azzal, hogy Nagykőrösön (ahol az Energol Rt. telephelye volt) „minden ügyész, rendőr és vámos le volt fizetve”.

A teljes oknyomozó anyagot a PestiSrácok.hu-n olvashatjátok!

(pestisracok)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére