Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: nem Belgium, hanem Európa volt a célpont

Bertha László

2016.03.23. 09:58

A magyar miniszterelnök bejelentette, hogy minden biztonsági intézkedést fenntart vagy egy fokozattal megemel Magyarország a határokon.
BUDAPEST, 09:58

A magyar miniszterelnök bejelentette, hogy minden biztonsági intézkedést fenntart vagy egy fokozattal megemel Magyarország a határokon.

Orbán Viktor erről az operatív törzs ülése után beszélt, elmondta, hogy a belügyminisztériumban a brüsszeli merényletek miatt megvizsgálták a biztonsági helyzetet, illetve meghozták a szükségesnek vélt intézkedéseket.

Továbbra is fenntartják a kettes terrorfokozatot és a terrorelhárítók (TEK) teljes riadóját, valamint fokozott rendőri készültséget rendeltek el Magyarország egész területére, és érvényben tartják a migrációs válsághelyzetet is. A miniszterelnök utasította Pintér Sándort, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban politikai viták miatt megrekedt; ilyen például az alkotmánymódosítás.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania, fel kell zárkóznia azokhoz az országokhoz, amelyek a legjobb technikai felkészültségű titkosszolgálattal rendelkeznek:

technológiákat fogunk vásárolni, képzéseket, oktatásokat fogunk tartani.”

A kormányfő szerint emiatt a lakosság sok rendőrt fog látni, illetve bizonyos helyekén páncélozott járműveket is. Az utcákon járőröző katonai rendészekkel lehet majd találkozni, a hatóságok pedig figyelemmel követik „az információ továbbítására használatos eszközöket”. A miniszterelnök kérte, hogy a lakosság fogadja türelemmel az intézkedéseket, és működjön együtt a hatóságokkal.

Orbán Viktor szerint a keddi robbantások célpontja nem Belgium, hanem Európa volt, emiatt úgy kell tekinteni, hogy a támadás Magyarország ellen is irányult, de szerencsére nem Magyarország területén történt. A miniszterelnök leszögezte, hogy Magyarország is az Európai Unió tagja, így fel kell készülni a veszélyre, és itt is minden szükséges intézkedést meg kell hozni.

(MTI, M1)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére