Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Brüsszelt meg kell állítanunk

Bertha László

2016.02.28. 16:38

A polgári Magyarország, a nemzeti-keresztény korszak építése zajlik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott évértékelõ beszédében.

A polgári Magyarország, a nemzeti-keresztény korszak építése zajlik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tizennyolcadik alkalommal tartott évértékelő beszédében.

A szabadság és a nemzeti függetlenség megvan, úgy, mint ritkán az elmúlt 100 évben. Önkény nincs, vezetőinket magunk választjuk meg, az alkotmány megadja a kötelességeket és a jogokat, a vélemény és a szólás szabad. A kérdés azonban, hol tart Magyarország a történelmi időben? – tette fel a kérdést Orbán Viktor.

Nincsenek kiszámítható távolságok a polgárosodás útján. Tíz évet már megtettünk, de nem tudjuk, hogy az a teljes út hányada. Most lehet cselekedni, most lehet alkotni, lehet bátornak lenni, menni előre, mert most épül, épülhet az, amit polgári Magyarországnak, nemzeti keresztény korszaknak gondolunk.

A kommunizmus alatt törpejárásban közlekedtünk

Csak egy újabb kérdéssel járult hozzá ahhoz, hol is tartunk, ha 45 évig megyünk befelé az erdőbe, hány évig tart kifelé belőle? A rendszerváltás után hirtelen még jobban lemaradtunk Európa nyugati felétől, még jobban, mint előtte. Pedig demokrácia és piacgazdaság lettünk. Valamennyi uniós ország megragadta a 2004-es EU-s csatlakozást, kivéve minket.

Kilátástalanná és megroggyanttá vált minden. Aztán három év alatt stabilizáltuk a gazdaságot, csökkentettük a munkanélküliséget, hazaküldtük az IMF-et, lejárat előtt visszafizettük a kölcsönünket és idén visszafizetjük az uniónak az utolsó garast is. Sikerült pályát nyitni magunk előtt, csökkent a személyi jövedelemadó, mérsékeltük a rezsiköltségeket, emelkedtek a bérek és több maradt a családoknál.

Megvédtük a nyugdíjakat és nyugdíjasokat, erőn felül támogattuk a családokat, helyreállítottuk a közrendet, megmentettük az iskolákat és a kórházakat. 

Mindez veszélybe került

A veszély neve: népvándorlás. A 2015-ös év véget vetett azoknak az időknek, amikor Európa biztonságát készpénznek vettük. Egy évvel ezelőtt arra figyelmeztettünk, hogy újkori népvándorlás fenyeget.  Ez már történelmi tény, senki sem vitatja, holott korábban kaptunk hideget-meleget – mondta Orbán Viktor.

A népvándorlások sohasem békés természetűek. Amikor nagy tömegek új hazát keresnek, akkor az óhatatlanul konfliktusokhoz vezet, mert a helyiek meg akarják védeni az életformájukat, életüket. A történelem ránk rúgta az ajtót, veszélyben a kultúránk, az életünk. Nem a migránsokra kell haragudni, ők is áldozatok, a saját érdekeiket követik. Európának is a saját érdekeit kell követni. Európa keresztény, független, szabad országokból áll. Azért, mert létezik egy önálló európai civilizáció, az nem azt jelenti, hogy jobb, mint a muzulmán, csak más, különbséget lehet tenni.

Európa Athén, és nem Perzsia. Kereszténység, és nem kalifátus. Amikor ezt mondjuk, akkor ebben nincsen semmilyen rangsor, csak különbség. Azt mondani, hogy létezik egy önálló európai civilizáció még nem jelenti, hogy az jobb vagy rosszabb. Annyit jelent: ezek mi vagyunk, azok ti vagytok."

Brüsszelt meg kell állítanunk. A kötelező betelepítési kvótát vissza kell vernünk. Minden bevándorlóra és tagországra állandó és folyamatos szétosztási kötelezettséget akarnak. Nem hagyhatjuk, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezze magát, mi minden törvényt és egyezményt betartottunk. Nem fogunk bűnözést, homofóbiát és antiszemitizmust importálni Magyarországra.

Orbán Viktor a mai kor szimbólumának nevezte a kötelező betelepítési kvótát, ami magába sűríti mindazt, ami szétfeszíti az európai népek szövetségét. A kvótákat ugyanis az unionisták, vagyis az EU-t az európai egyesült államokként elképzelők támogatják, míg a szabad nemzetek Európáját akarók hallani sem akarnak arról.

Magyarországgal szembeni hang nyers, durva és agresszív, ráadásul az uniós források megvonásával is büntetni akarnak minket . Magyarország 45 évnyi kommunizmus után kivérezve, legyengülve megnyitotta kapuját a nyugati cégek előtt. Amennyit kaptunk, azok ugyanannyit ki is vittek – mondta a kormányfő.

Európában sokféle nézet van, de egyikünk sem akarja, hogy a mi Európánk térdet hajtson egy más erkölcsöket és szokásokat harciasan követelő, vízözönszerűen közeledők előtt.

Ezt nem hagyjuk. Hajrá Európa, hajrá magyarok!"

– zárta évértékelőjét Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére