Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: az EU elfogadta a magyar megoldást

888.hu

2016.02.20. 09:58

A miniszterelnök szerint Európa most tart ott, ahol legalább egy éve lennie kellene.

Mindent megtettünk, amit megtehettünk, a döntés most már a britek kezében van"

– így foglalta össze Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozón a brit reformjavaslatokkal kapcsolatban elért eredményeket, utalva a Nagy-Britanniában akár már júniusban megtartandó, EU-tagságról szóló népszavazásra.

Megvédtük a legfontosabb európai elvet – jelentette ki a magyar miniszterelnök a diszkrimináció tilalmával kapcsolatban, vagyis egyetlen uniós polgárt sem lehet hátrányosan megkülönböztetni. Továbbra is fennáll a szabad munkavállalás lehetősége mindenhol, így Nagy-Britanniában is. Közös siker, hogy ez semmilyen jogcímen nem akadályozható meg.

Diszkriminációtól mentes ellátásban részesülhetnek a kint dolgozó magyarok: amiért eddig fizettek, azt a tárgyalások eredményeképp továbbra is megkapják. Az ingázókra vonatkozó szabályok szintén nem változnak, azok a családos munkavállalók, akiknek gyermekei más uniós országban élnek, a származási ország létfenntartási szintjéhez igazított szociális juttatásokban részesülnek. Akik tehát családjukkal Nagy-Britanniában élnek, minden juttatást ugyanúgy megkapnak a jövőben is.

Most először az Európai Unióban elfogadták a magyar megoldást"

– jelentette ki a magyar miniszterelnök, miután az uniós állam- és kormányfők kimondták: Európa külső határait meg kell védeni, a migránsok tömegét meg kell állítani és a schengeni megállapodást teljes körűen mindenkinek be kell tartania.

Európa most tart ott, ahol legalább egy éve már lennie kellene"

– utalt arra Orbán Viktor, hogy a balkáni útvonal országai, és Ausztria is a józan ész útjára léptek, és amit most tesznek, az a magyar megoldás. Magyarország álláspontja mindvégig világos volt a migrációval kapcsolatban: ellenőrzés, azonosítás, megállítás és visszafordítás, pontosan úgy, ahogy a schengeni egyezmény rögzíti.

Csak a V4-ek által közösen előkészített és képviselt politikával lehet megvédeni Európa déli határait – véli a miniszterelnök. Ugyanakkor azt látja, hogy a nyugati országokban egyre többen képviselik azt a politikát, hogy be kell engedni és kötelezően szét kell osztani a bevándorlókat a tagállamok között. Orbán Viktor kijelentette: ennek elhárítása és kivédése lesz az elkövetkezendő hetek feladata, és erről szól majd a következő, márciusi csúcs is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére