Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem csak postán vásárolhatunk karácsonyi képeslapot

(X)

2020.08.24. 13:40

A karácsonyi képeslapok története több mint 170 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Azóta a képeslapok népszerűsége töretlen, és bár a digitális korban azt gondolnánk, hogy az emberek inkább virtuálisan küldik el a jókívánságunkat, mégis rengetegen hódolnak ma is ennek a szép hagyománynak. Ezt bizonyítja az is, hogy a karácsonykor a csomagolópapír után képeslapból dobnak ki legtöbbet az emberek, tehát sokan vesznek, és küldenek karácsonyi jókívánságokat a valóságban is, még ha ezeket nem is tartjuk meg hosszú távon.

Amikor véget ér a mindenszentek időszaka, a boltok polcain a gyertyákat és mécseseket felváltják a karácsonyi díszek, dekorációk, csomagolóanyagok és karácsonyfák. Sokan még mindig a postán szerzik be a karácsonyi üdvözlőlapokat, pedig nem csak ott lehet kapni, hanem számos más helyen is árulnak ilyesmit. Aki azt hiszi, hogy a posta kínálata a legszélesebb, bizony nagyon meglepődhet, mert máshol is nagy a választék, sőt, egyes helyeken még nagyobb is, mint a postán.

Milyen boltokban árulnak karácsonyi üdvözlőlapot?

Karácsonyi képeslapokat régebben csak a postán lehetett beszerezni. Aztán a papírboltok és újságosok kínálatában is megjelent, hiszen illett a termékpalettába. Manapság is lehet itt képeslapokat találni, bár már lényegesen kisebb a választék, mint régen. Persze ettől független is van lehetőség szép számmal, de a karácsonyi üdvözlőlapok kínálata áttolódott máshová. Még pedig a nagyobb áruházláncokban, ahol írószereket és csomagolóanyagokat is kapni, jóval nagyobb a kínálat, mint a papírboltokban.

Persze karácsonykor a legtöbb bolt, legyen akármilyen termékről szó, szélesíti a kínálatát, és olyan helyeken is bukkanhatunk képeslapokra, ahol egyébként nem is gondolnánk. Emellett a karácsonyi vásárokat is érdemes végigjárni, mert szép és egyedi üdvözlőlapokat is találhatunk, amik különleges technikával vagy anyagból készülnek. A kézművesek körében is népszerű a karácsonyi üdvözlőlap, és mivel ilyenkor erre a termékre még mindig nagy a kereslet, sok vásáros készít egyedi megoldásokat, vagy árul hagyományos lapokat.

Karácsonyi képeslapvásárlás online

És bár a képeslap a digitális korban nem ment ki a divatból, az értékesítése itt is nagy divatos. Vannak weboldalak, aki csak képeslapot és üdvözlőlapot árulnak, és az ünnepek közeledtével megszámlálhatatlan karácsonyi lappal bővítik a kínálatukat. A zenélő képeslapoktól, a hagyományos lapokon át, a modern megoldásokig, mindenfélét találhatunk. Persze online egy darabot vásárolni nem nagyon éri meg, főként a postaköltség miatt, de ha nagyobb tételben vásárolunk, akkor érdemes a virtuális boltok kínálatát is átböngészni.

Természetesen az is előfordulhat, hogy nem találunk kedvünkre valót, vagy valami nagyon egyedit és személyeset szeretnénk küldeni a rokonoknak. Ilyenkor jöhet jól a nyomdák kínálta lehetőség, vagyis, hogy egyedileg megtervezik és elkészítik számunkra a tökéletes képeslapot. Ha viszont van egy kis szép érzékünk és konyítunk valamit a számítógéphez, akkor magunk is elkészíthetjük a karácsonyi képeslapokat. Például a canva.hu egy remek program, amit egyszerű használni, nem igényel sok szakmai ismeretet, és az így készült karácsonyi üdvözlőlapokat, már küldhetjük is a nyomdába.

(X)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére