Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki gyûlöli a keresztényeket

Sümeghi Lóránt

2015.12.24. 18:28

Annak ellenére, hogy a világ lakosságának egyharmada keresztény, a jézusi tanításokat követõk élete soha sem volt könnyû, és nem is lesz az.

A keresztényeket kezdettől fogva, a történelem szinte minden korszakában volt miért gyűlölni. A rómaiaktól kezdve, a barbárokon, muzulmánokon keresztül egészen az önkényuralmi rendszerekig mindig sikerült kipécézni a keresztény embereket.

Miután a hitleri és végül a sztálini diktatúrák is leomlottak, a demokratikusnak nevezett országokban továbbra sem olyan egyszerű annak, aki nem kizárólag ajándékozással szeretné megünnepelni a karácsonyt, hanem valami mélyebb üzenetrendszer felemlegetésével is.

„A keresztények a legüldözöttebb emberek a világon. Nem szabad tovább szépíteni a dolgokat, ezt egyszerűen ki kell mondani!”

Vincent Nichols kardinális, az angol római katolikus egyház vezetője így összegezte a cseppet sem vidám helyzetet, és hozzátette, hogy az európai politikai elittől több védelmet és odafigyelést várna el.

A Malajziában található Bruneiban be is tiltották a karácsony ünnepét, semmilyen keresztény jellegű ünnepet vagy szokást sem enged az állam megtartani a keresztény kisebbségek számára. Kínában is gyakran számolnak be arról, hogy a szekuláris államvezetés – akár erőszakkal is – rákényszeríti a keresztény kisebbségekre a kínai népi vallásgyakorlást, a konfucianizmust. Ezen felül több helyen megrongálták, vagy el is vitették a keresztény kínaiak által állított kereszteket, betlehemes-szobrokat.

Az Iszlám Állam területén a megtérni nem akaró keresztény férfiakat lefejezik, a nőket szexrabszolgákká teszik, majd gyakran őket is kivégzik. Egyes afrikai országokban gyakran megerőszakolják a Jézus mellett kiálló nőket, gyermekeket, a férfiakat lemészárolják a szélsőséges törzsi szokásokat preferáló népcsoportok.

Azonban az ennél fejlettebb országokban is számtalan atrocitás éri a több mint kétezer éves hagyománnyal rendelkező kultúra tisztelőit. Az izraeli szélsőjobboldali párt vezetője, Benzi Gopstein szerint ki kellene irtani a keresztényeket a zsidó állam területéről, hiszen azok csak vámpírként szívják a zsidó lakosok vérét:

„Semmi keresnivalójuk nincs a keresztényeknek a Szentföldön. Az összes templomukat fel kellene égetni.”

Gopstein hozzáállása nem ismeretlen az izraeli keresztény kisebbségek számára, bár tény, hogy történelmi tudása finoman szólva is hiányos. Az eredetileg palesztin területhez tartózó Betlehem, Jézus születésének helye volt, amely történelmileg igazolt tény. A Izrael által megszállt palesztin terület nemcsak a keresztények számára fontos, de a muzulmán palesztinoknak is. Sem vallási, sem etnikai értelemben sem lehet szó kizárólagosságról.

December 24-én, szenteste, amikor Jézus Krisztus születését ünnepeljük, hálát adhatunk annak, hogy Európában még bátran kívánhatunk még egymásnak "áldott karácsonyt". Hogy meddig, az csak rajtunk múlik.

(Independent, Al Jazeera

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére