Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meglett az eredménye a liberális teoretikusok ijesztgetésének

Nagy Gábor

2016.02.27. 12:00

Péntek délután lebontották Donáth György mellszobrát, amelyet pár nappal korábban állítottak fel a Páva utca és az Üllõi út sarkán.
Az alkotást, amelyet a Politikai Elítéltek Közössége rendelt meg és szerdán leplezte volna Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és Boross Péter, volt miniszterelnök; azonban egy közel 100 fős, minden bizonnyal a "történelem-tudomány kiváló ismerőiből és professzoraiból" álló csapat megakadályozta az avatást.

A Népszabadság munkatársai a szerkesztőségébe érkező bejelentés nyomán, péntek délután kimentek a helyszínre, ahol már csak a házfalhoz rögzített posztamenssel találkoztak:

a mellszobor egy kisbusz padlózatán hevert. Néhány perc múlva a talapzat feliratát is eltüntették a kíváncsi szemek elől, egy márványlappal fedték le."

A bontást végző munkásoktól megtudták, hogy a szobrot átmenetileg egy Új köztemető melletti telephelyre viszik, ahol ideiglenesen fogják tárolni. Azt nem tudni, hogy ki rendelte meg a bontást, de a munkások a Népszabadságnak annyit elmondtak:

a napokban tüntetés lesz a sarkon, ezért azt az utasítást kapták, hogy inkább vigyék el most a szobrot, mielőtt  valakinek eszébe jutna megrongálni."

Donáth György mellszobrával kapcsolatban azért alakult ki vita, mert sokan úgy vélik: a politikus szélsőjobboldali és fajvédő nézeteket vallott; mivel tagja volt a Magyar Élet Pártjának és a Magyar Testvéri Közösség nevű titkos hazafias társaságnak. Ugyanakkor az tény, hogy koncepciós per keretében a kommunisták kivégezték a magyar politikust – amely politikus elkötelezettsége (?) mellett is szörnyű rémtett volt.
Úgy tűnik: a riogatásnak meg lett a hozadéka, hiszen itthon még mindig nagyon markáns a nemzeti emlékezetben meglévő markáns dichotómia.

(Népszabadság)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére