Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maradnak az osztrák katonák a magyar-szerb határon

888.hu

2017.04.02. 13:58

Az év végéig meghosszabbítja az osztrák hadsereg a magyar-szerb határon teljesített humanitárius segítségnyújtást.

Az illegális migráció megakadályozása és az embercsempészek elleni küzdelem támogatása végett Ausztria 2016 őszétől osztrák katonákkal segíti a schengeni határ védelmét. Augusztusban Ausztria húsz rendőrt küldött a magyar-szerb határhoz.

Tavaly novemberben pedig műszaki századot küldött a határvédelmi feladatok segítésére, továbbá ötven járművet is biztosított a magyar-szerb határvédelmi munkálatok támogatására. A osztrák katonák szállítási, felderítési és elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatokat látnak el.

A hosszabbításról szóló döntést a keddi kormányülésen hozzák meg. Ugyanekkor határoznak arról is, hogy Szerbiának adományoznak 30 éjjellátó berendezést, amelyet Szerbia a nyugat-balkáni határzár biztosítására használ majd.

A Zöldek ott is hülyék

A Zöldek pártja tiltakozik a támogató tevékenység ellen, és arra szólította fel az osztrák védelmi minisztert, hogy szüntesse be az osztrák hadsereg magyarországi bevetését. Tanja Windbüchler-Souschill zöldpárti képviselő azzal indokolta a párt követelését,hogy a menedékkérőknek Magyarországon konténerekben kell kivárniuk eljárásuk lefolytatását, és lehetségesnek tartja, hogy Ausztria ezen táboroknak nyújtott logisztikai segítséget.

A képviselő arra figyelmeztet, hogy az osztrák parlament főbizottságának jóváhagyása szerint Ausztria mindössze humanitárius segítséget nyújthat Magyarországon. 

Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter korábban azt hangsúlyozta, hogy az uniós külső határ védelme a jövő biztonságpolitikai feladata. Ugyanakkor a tárcavezető az osztrák katonák kiküldetéséről szóló törvény megváltoztatását szorgalmazza, amely szerint a semleges Ausztria katonái nemzetközi felhatalmazás nélkül is bevethetők lennének külföldön. A törvénymódosítás elfogadásához kétharmados többségre lenne szükség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére