Majdnem a felére csökkent az üdítőitalok cukor- és kalóriatartalma az utóbbi tíz évben
888.hu, MTI
2021.04.27. 14:10
43 százalékkal csökkent a magyarországi üdítőitalok kalória- és cukortartalma.
Új, innovatív receptekkel, illetve a régi receptúrák átalakításával 2010 és 2020 között sikerült 23 százalékról 57 százalékra emelni a kalóriamentes és csökkentett kalóriatartalmú italok arányát – adta hírül a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség.
Ezek mellett is nagyon fontos a fogyasztói tudatosság és az, hogy minél többen válasszák a kalóriamentes tartalmakat
– tették hozzá. Érdemes tudni, hogy a napi kalóriabevitelünk 2-3 százalékát teszik ki a cukros italok.
A közleményben idézték Nagy István agrárminiszter szavait:
Példaértékű az a munka és céltudatosság, melyet a szövetség tagjai, így a hazai és nemzetközi vállalatok képviselői mutattak és mutatnak a vállalás megvalósulása érdekében.
Mindez magában foglalja az új, innovatív technológiák alkalmazását és a folyamatos termékfejlesztést, amivel jelentős mértékben erősítik a hazai élelmiszer-feldolgozó ágazat versenyképességét is.”
EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
OLVASTAD MÁR?
MÉG TÖBBET SZERETNÉK