Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország mindenkivel szolidáris, aki a terrorizmus ellen küzd

Nagy Gábor

2017.08.30. 06:58

Bakondi György, a kormányfõ belbiztonsági tanácsadója a köztévében nyilatkozott.

Bakondi a köztévében kiemelte:

A szolidaritásnak nem lehet kizárólagos mércéje, hogy egy ország befogad-e "ismeretlen identitású, állampolgárságú és ismeretlen céllal érkezett" embereket egy központi döntés alapján.

A belbiztonsági tanácsadó hangsúlyozta: Magyarország, a kormány, a magyar emberek és a rendvédelmi erők szolidárisak mindenkivel, aki Európában védekezik "az illegális migráció, a terrorizmus, a bűnözés ellen", a többi között rendőri erők külföldre küldésével, információcserével, képzéssel, technikai eszközök biztosításával vagy anyagi segítséggel például Szíriában.

Megismételte a kormány álláspontját arról, hogy a biztos megoldás nem az, ha "korlátlanul" beengednek embereket Európába, és megpróbálják őket szétosztani az Európai Unió tagállamai közt, hanem a külső határok védelme és az úgynevezett hotspotok létrehozása az EU-n kívül.

Bakondi Györgyöt a műsorban azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Angela Merkel nemrég azt mondta: az Európai Unió még nem végezte el "házi feladatait" a menekültügyben, mert nem működőképes a dublini rendszer, és nem minden tagállam hajlandó részt venni a menekültek méltányos, tisztességes elosztásában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére