Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kvótarendszer: eredménytelen a tárgyalás

888.hu

2015.09.22. 11:11

Tíz óra is kevés volt a megegyezéshez Brüsszelben.

Eddig nagyon úgy néz ki, hogy az Európai Unió továbbra is képtelen kezelni az egyre erősödő migrációs nyomást. A  Die Welt számolt be arról, hogy a tagállamok belügyminisztereinek keddi tanácskozását előkészítő egyeztetés kudarcot vallott, így egyelőre nincs döntés azzal kapcsolatban, hogy hogyan osszanak el a tagállamok egymás között 120 000 bevándorlót (a korábbi 40 000 főn felül).

  1. Az első problémás kérdés, amely a leginkább megosztja a véleményeket az volt, hogy milyen vállalásokat kéne tenni annak az államnak, amely mentesülni szeretne a migránsok befogadásától (átmenetileg). Az eredeti terv szerint minden bevándorlóért 6500 Eurót kellene fizetni az adott országnak.
  2. A következő dilemma abban áll, hogy melyek legyenek azok a tagállamok, amelyek terheit enyhíteni kell. Németország, Görögország, Olaszország, Szlovénia és Magyarország szerepel a lehetséges opciók között.
  3. Az Uniónak abban is döntésre kell jutnia, hogy a bevándorlással kapcsolatos kérdésekben (így a kvótarendszerről szóló szavazásban is) teljes egyetértéssel lehessen csak elfogadni javaslatot, vagy pedig a minősített többség is elegendő legyen az eredményességhez.

A nagykövetek előkészítő vitáját a belügyminiszterek folytatják délután fél háromkor.

(MTI, Die Welt)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére