Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korábban tagadták, ma már inkább nem beszélnek az illegális migrációról

888.hu

2017.09.16. 13:58

A magyarországi ellenzéki, különösen balliberális pártok korábban tagadták, manapság pedig egyre kevésbé mernek beszélni a tömeges illegális migráció jelenségérõl és veszélyeirõl.

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 reggeli műsorában kifejtette, hogy az ellenzéki pártok 2015-ben először tagadták a jelenséget, azt hangoztatták, hogy ez csupán egy álprobléma.

Voltak, akik azt mondták, bevándorlók ezreit kell befogadni. Gyurcsány Ferenc, aki még otthonába is befogadott migránsokat azt mondta, szerinte a migráció jó Magyarországnak"

– mondta az elemző.

Deák felhívta a figyelmet arra, hogy főként a balliberális pártok egyértelműen bevándorláspárti, befogadó politikát képviseltek. Ehhez hasonlóan a balliberális politikusok a kötelező betelepítési kvóta kapcsán kialakult vitában is tagadták a jelenséget, és elfogadó álláspontot képviseltek. Mindeközben a választópolgárok azt látták, hogy százezrével érkeztek az illegális bevándorlók, ez feszültségeket okozott az országokban, s EU-szintű probléma alakult ki.

Deák Dániel szerint emiatt az ellenzéki politikusok már nem mernek erről beszélni. Azt viszont az MSZP és a DK politikusai továbbra is tagadják, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között kapcsolat van, márpedig a 2014 óta elkövetett halálos kimenetelű terrorcselekmények mindegyikét bevándorlók vagy bevándorló hátterű emberek követték el.

E tényeket tagadó politikusok a valósággal mennek szembe"

– vélekedett Deák.

A Nézőpont elemzője szerint az, hogy az MSZP történelmi mélyponton van, nagymértékben annak következménye, hogy a szocialisták bevándorláspárti politikát képviselnek.

Deák Dániel kitért a Jobbik napraforgó politikájának egyik érdekes mozzanatára is. Kezdetben Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt a leginkább bevándorlásellenes politikus. Később viszont az alaptörvény-módosítást is megpuccsolta, s azt mondta, pár ezer ember befogadásán el is lehetne gondolkodni.

Mindezek a Jobbikon belül feszültséget eredményeztek, szavazóik pedig elbizonytalanodtak"

– vélekedett az elemző.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére