Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kõkeményen nekiment Vona Gábornak a kettészakadt Jobbik új része

Sümeghi Lóránt

2017.07.12. 11:28

Tyirityán Zsolt, a kettészakadt Jobbik új mozgalmának, az Erõ és Elszántságnak prominens alakja nem kímélte egykori barátját, Vona Gábort, amikor a Jobbik hibáiról esett szó.

Tyirityán Zsolt, a kettészakadt Jobbik új mozgalmának, az Erő és Elszántságnak prominens alakja nem kímélte egykori barátját, Vona Gábort, amikor a Jobbik hibáiról esett szó.

Tyirityán Zsolt, aki a Betyársereg vezetőjeként vált közismertté, az Echo TV műsorában fejtette ki véleményét többek közt Vona Gábor és a Jobbik elvi és eszmei következetlenségéről; a kényszerbetelepítést ellenző alaptörvény-módosításról; és a Jobbik alelnökével, Toroczkai Lászlóval ápolt kapcsolatáról. Arra a kérdésre, miszerint hogyan értékeli a Jobbik jelenlegi helyzetét azt mondta:

azt nem tudom, hogy a Jobbik most jelen pillanatban valójában mit és hogyan képvisel, mert számomra eléggé zavarosnak tűnik ott a helyzet"

 

Tyirityán elmondta: szerinte átláthatatlan jelenleg, hogy Vona Gábor pontosan mit képvisel. Úgy gondolja, a legnagyobb probléma a Jobbikban nem más, mint

az elvi, eszmei következetlenség."

A Jobbik által elgáncsolt betelepítési kvóta elleni alaptörvény-módosítás kapcsán azt mondta, tragédiaként élte meg, hogy ezt nem sikerült megszavazni, majd hozzátette:

erről már kifejtettem a véleményem, 3,3 millió ember szavazata úgy gondolom, a politikai részéről sokkal nagyobb tiszteletet érdemelt volna."

 

Tyirityán azon elszólása, miszerint a Jobbik alelnöke, Toroczkai László azt mondta neki, "szenzációs ötlet" volt az Erő és Elszántság nevezetű mozgalom megalapítása, még inkább alátámasztja, hogy mennyire is nagy a baj a Jobbikon belül. Nem véletlen jelentek meg Toroczkai vármegyései is támogatólag az Erő és Elszántság zászlóbontásának napján is.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Vonának láthatóan semmi sem sikerül. Az egyik próbálkozás kudarcát a másik követi. Forrásaink szerint komoly belső viták vannak a háttérben. Vonában már saját emberei sem bíznak. Sokaknak nem tetszik, hogy lepaktált Simicskával. Ezért a sok belső vita, ezért oszlatják fel az egyes Jobbikos alapszervezetek magukat, ezért van forrongás, ezért szakad a Jobbik.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére