Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Képtelen megszabadulni a Jobbik Vona Gábortól: tanácsadó lesz és még vissza is térhet

Sümeghi Lóránt

2018.04.12. 16:18

Volner János alelnök szerint hiába mondott le pártelnöki tisztségérõl Vona Gábor bukott miniszterelnök-jelölt, áldásos munkássága tovább kísérti a pártot, méghozzá tanácsadói minõségben.
Egyre több olyan értesülés lát napvilágot, miszerint Vona politikába való visszatérése sem kizárt.

A hvg.hu értesülései szerint még nem sikerült elnökjelöltet választania a Jobbiknak szerdán, de több név is felmerült a potenciális utódok keresése közben. Ebbe a sorba tartozik a Vona-féle balliberális fordulatot támogató Sneider Tamás és a korábbi, radikálisabb vonalat képviselő Toroczkai László is. Mindezek ellenére Volner János alelnök elmondta, hogy

Vona Gábor a háttérből, tanácsadóként tevékenykedik, de nem zárta ki, hogy később még visszatér."

Ha pedig még ez sem lenne eléggé kaotikus, jobbikos források megerősítették, hogy még Volner János is komoly pártelnöki ambíciókkal rendelkezik. Magyarán totális a káosz, a fejetlenség a belharcoktól terhelt Jobbikban.  

Novák Előd attól tart, ez a sok álságos jobbikos taktikázás kizárólag a Fidesznek kedvez

A perifériára szorított volt országgyűlési képviselő a közösségi médiában írt bejegyzésében hangsúlyozta,

újabb fordulatnak tapsolhat a Fidesz-média, mely a Jobbik pártszakadásában bízik: Vona Gábor mégsem vonul vissza, csak két évre, s addig is háttérből irányítana – sokunk számára ezt jelenti Sneider Tamás elnökjelöltsége, hiszen az ő erőssége abban rejlik, hogy mindig is Vona legközelebbi bizalmasa volt." 

Mint írja, "ha két éve nincs az elnöki vétó, mely 4 erős alelnökjelöltet kiszorított, akkor papírforma szerint már az elnökségnek sem lett volna tagja Sneider. Bár több személyt is el tudnék képzelni a Jobbik élén, akik integrálni tudják a megosztott tagságot, Tamás nem tartozik közéjük."  Novák ezek után ismét kiosztja a köpönyegforgató Vonát, szerinte

ő is eldönthetné végre, hogy mit akar, mert szinte naponta változtatja döntését." 

Hangsúlyozza, hogy "a választás éjszakáján bejelentett lemondás komolytalanságát jelzi, hogy a beszéd nem a kudarc okairól szólt, hanem arról, hogy Vona Gábor ismét egy személyben bejelentette, mit fog csinálni a Jobbik a következő négy évben, mintha nem is mondott volna le, vagy természetesnek vette az újraválasztását. Egy nappal később azt jelentette be, hogy mégis igaziból visszavonul, most meg már kezdjük sejteni, hogy ez csak a látszat, sőt Volner János már Vona visszatéréséről nyilatkozott."

Korábban megírtuk, kicsit sem feszültségmentes a pártvezetés, amióta Vonát megbüntették a saját szavazói. Az alelnökség tagjai rendre egymás torkának ugorva támadják egymást. Nemrég Vonát nevezte meg Toroczkai a Jobbik bukásának okaként, mire Sneider Tamás nekiment Toroczkainak, akit emiatt lemondásra szólított fel. Novák Előd pedig a háttérből figyelve az eseményeket próbálja visszatéríteni a pártot a radikálisabb mederbe. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére