Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kegyeletsértése miatt lemondásra szólították fel a jobbikos Stummer Jánost

Sümeghi Lóránt

2019.10.24. 14:43

Kegyeletsértése miatt lemondásra szólítja fel Stummer Jánost a Mi Hazánk Mozgalom, miután a tegnapi, október 23-i megemlékezésen kegyeletsértően nyilatkozott a Jobbik pártelnöke Pongrátz Gergely Corvin közi hősről.

Korábban megírtuk, Stummer a tegnapi megemlékezésen a néhai Pongrátz Gergely Corvin közi hősre utalva azt mondta,

forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait.

A durván kegyeletsértő megjegyzés nem sokkal azután hangzott el, hogy Pongrátz Gergely testvére – aki szintén fegyvert ragadott a szovjetek ellen – felszólította a Jobbikot, hogy ne éljenek vissza testvére nevével – aki emiatt forog a sírjában –, hiszen elvtelen megállapodást kötött az egykor még nemzeti párt a kommunizmus utódpártjaival és szereplőivel.

A Corvin közi hős sírjában forgásával viccelődő Stummer kijelentésére először Volner János, a Jobbik egykori oszlopos tagja reagált. Mint írta, „ez arcpirítóbb és felháborítóbb, mint Hadházy trágár trollkodása. Normális ember nem tiporja lábbal egy 14 éve eltávozott szabadságharcos emlékét, és nem üzenget neki arrogánsan a síron túlra, főleg nem abból az erkölcsi mélységből, ahova a Jobbik mára jutott. Az '56-osok akár az életüket is adták a hazájukért, amire a Jobbik jelenlegi vezetői soha nem lennének képesek. Szégyelljék magukat!”

Kegyeletsértő módon gyalázta a Jobbik a Corvin közi hős, Pongrátz Gergely emlékét

Már eleve nehéz szavakba foglalni azt az erkölcsi mélységet, ahová a Jobbik azóta züllött, hogy a néppártosodás jegyében összefogtak a szemkilövető Gyurcsányékkal és a nyíltan bevádorláspárti baloldallal, ám Stummer János, a párt országgyűlési képviselője és alelnöke új fejezetet nyitott a tegnapi, október 23-i beszédében, amely kis híján a hullagyalázással ért fel.

Nem sokkal később pedig a Mi Hazánk Mozgalom is közleményt adott ki, amelyben lemondásra szólították fel Stummert. Mint írták, „[...] súlyosan kegyeletsértő mondatra ragadtatta magát Stummer János Jobbik-alelnök október 23-án, amiért a Mi Hazánk Mozgalom szerint távoznia kell az Országgyűlésből.”

Hangsúlyozták: „a Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos korábban ugyanis közleményében világossá tette a Jobbik számára, hogy nincs többé helyük a Corvin közben, valamint hozzátette, hogy Pongrátz Gergely forog a sírjában a Jobbik árulása miatt. Stummer János október 23-i beszédében primitív, embertelen, elfogadhatatlan módon válaszolt Pongrátz András szavaira, miközben a Jobbik rendezői rendőrökkel szoríttatták ki az '56-os hőst a Corvin közből.”

Hozzátették, hogy „Stummer ezzel az előre megírt, ordítva közölt mondatával nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott; ám nemcsak hősök esetében elfogadhatatlan a halottak gyalázása. A Mi Hazánk ezért mandátumáról való lemondásra és bocsánatkérésre szólítja fel Stummert. Amennyiben ezt nem teszi meg, a Jobbik elnökségének kell világossá tennie, hogy a kegyeletsértésnek nincs helye a közéletben. Várjuk egyúttal az egész balliberális oldal elhatárolódását is” – írták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére