Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely teljesen magára hagyta Zuglót

Bokor Gábor

2019.07.10. 09:30

Főpolgármester akar lenni a XIV. kerület polgármestere, ezért nem foglalkozik a kerület ügyeivel, és még elérni sem lehet.

Hiába próbálják elérni, önkormányzati kollégáinak sem válaszol Karácsony Gergely, az utóbbi időben teljesen elérhetetlen, ha Zuglóról van szó. A Magyar Nemzet szerint Papp Imre jegyző hétfő óta nem ment be a polgármesteri hivatalba, Karácsony Gergely pedig elérhetetlen. Azonban fontos dolgok történnek a XIV. kerületben, ugyanis mától Zugló önkormányzatának kellene működtetnie az eddig napi egymillió forint veszteséget okozó, kerületi fizetős parkolási rendszert, de semmiféle tájékoztatást nem adtak ki ezzel kapcsolatban.

A Fidesz visszaadná a zuglóiaknak a június 13. óta, a kerületi politikának hátat fordító Karácsony Gergely felelőtlensége miatt kiszabott parkolási bírságokat és beszedett díjakat. Sem a zuglói polgármester, sem pedig a jegyző nem tisztelte meg a kerületi képviselő-testületet azzal, hogy akár egy levél formájában tájékoztassa a tagokat arról, mi várható a parkolási ügyben.

Fotó: MTI Fotóbank

Nem tudni, hogy történik-e bármilyen változás, hogy a háttérben milyen tárgyalások folytak, milyen egyezkedések történtek a meglévő cégekkel, és hogy milyen módon fogja működtetni az önkormányzat a parkolási rendszert

– fogalmazott Rozgonyi Zoltán, a kerület alpolgármestere, aki szerint felháborító, hogy az ott lakóknak már egy hónapja ingyen kéne parkolniuk egy érvényes képviselő-testületi döntés szerint, ám azt máig nem hajtották végre. A politikus úgy fogalmazott, hogy visszamenőleg szeretnék a helyiek számára biztosítani ezt a lehetőséget, visszatérítenék a június 13-a óta befizetett díjakat és kiszabott bírságokat.

A dolgok jelenlegi állása szerint a zuglóiak továbbra is dobálják a pénzüket a pénznyelő automatákba, így továbbra is támogatják azt a veszteséget, ami minden nap keletkezik a parkolás kapcsán

– mondta Rozgonyi.

Hétfőtől, július 15-től igazgatási szünet következik, és két hétig zárva lesz az önkormányzat, az emberek nem tudnak majd kihez fordulni kérdéseikkel. Az önkormányzat hivatalos honlapján, a Zugló.hu oldalon semmilyen friss tájékoztatás nem jelent meg a kerületi fizetős parkolási rendszer kapcsán. Zugló honlapján a hirdetmények július 5. óta nem frissültek, de a hírek között is csak egy július 7-i sporthírt lehet találni.

A képviselő-testület olyan döntéseket hoz, amiknek jelentős részére nincs fedezet, és Zugló hitelekből él. Az önkormányzat másfél milliárd forinttal költekezik túl, miközben a tavalyi bevételei 3,5 milliárd forinttal maradnak el a tervezettől

– mondta hétfőn Zsigmond Barna Pál a parlamentben az azonnali kérdések órájában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére