Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ingyentankönyvet kap minden évfolyam jövõtõl

Sümeghi Lóránt

2016.05.06. 10:18

Jövõ év szeptemberétõl már nem kell fizetniük a szülõknek az általános iskolai tankönyvekért, emellett csökkenni fog a kötelezõ tananyag is.

Jövő év szeptemberétől már nem kell fizetniük a szülőknek az általános iskolai tankönyvekért, emellett csökkenni fog a kötelező tananyag is.

A Köznevelési Kerekasztal munkájának első üteme lezárult, melynek keretében több konkrét javaslatot is jóváhagyott a kormány. Így már csak  a jogszabályok szövegezése hiányzik annak érdekében, hogy törvényi garanciája legyen a megállapodások eredményének.

Milyen változásokra számíthatunk?
  • 2017 december 31-ig el kell készülnie az új NAT-nak és az új kerettanterveknek.
     
  • A jövő évtől már az óraterhelés bizonyos csökkentése is végbemegy, így egy meghatározott óraszámot egyetlen intézményben sem lehet majd túllépni.
     
  • Kijelölik az alaptantervi tanagyag mindenki számára kötelező minimumát, amelyet minden iskolában tanítani kell.
     
  • Jövőre a köznevelés egészére 130 milliárd forinttal több jut.
     
  • Az oktatást segítő, nem pedagógus dolgozók idén kétszer harmincezer forintos juttatást kapnak, a jövő év január elsejétől pedig béremelésre számíthatnak - erre mintegy tízmilliárd forint áll rendelkezésre.
     
  • Szintén tízmilliárdos keret van arra is, hogy 2017 szeptemberétől minden általános iskolás ingyen jusson tankönyvekhez.

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a kerekasztal résztvevői is úgy látták, hogy  a fórumon valóságos eredmények születtek, amelyek érdemi javulást fognak hozni a jövőbeni oktatásban.

(Magyar Hírlap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére