Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így emlékeztek meg a politikusok a 30 éves rendszerváltásról

Zelenka Dóra

2019.06.16. 20:00

Az éppen ma 30 éves bátor, hazaszerető szókimondás máig alakítja hazánk sorsát.
Ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak!

– emlékezett az évfordulóra Hollik István. A kormányszóvivő köszönetet mondott azoknak, akik küzdöttek vagy akár az életüket is adták azért, hogy mi szabadon élhessünk.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a „30 éve szabadon” gondolattal emlékezett meg Nagy Imre újratemetéséről és a kommunizmus összeomlásáról.

Bajkai István, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselője Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédéről emlékezett meg.

Kimondta, amelyet előtte senki nem mert kimondani, megfogalmazva nemzetünk fő vágyát: elég volt a kommunizmusból, elég volt a szovjet megszállásból és az idegen hatalmat kiszolgáló hazai pribékekből

– írta a képviselő.

Zsigmond Barna Pál parlamenti képviselő, a Fidesz budapesti szóvivője írásában kiemelte, hogy Magyarország a történelme során több alkalommal is elveszítette a függetlenségét, vagy csak korlátozott mértékben tudta megtartani azt.

Ma már nemcsak formális módon vagyunk függetlenek, hanem a gazdasági és politikai kiszolgáltatottságunk is megszűnt

– hangsúlyozta a képviselő.

Kósa Lajos a miniszterelnök 1989-ben elmondott beszédéről emlékezett meg.

Orbán Viktor felemelő szónoklata volt az egyetlen, amely azt mondta ki, amit mindenki gondolt: hogy elég volt a kommunista diktatúrából és a szovjet megszállásból!

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára úgy látja, ma 30 éve történt a rendszerváltás legfelemelőbb eseménye. Aláhúzta, hogy azóta a célok semmit nem változtak, ma sem lehet engedni 1848-ból, és így 1956-ból sem.

A szabadságszerető magyar nép a rendszerváltás idején az utolsó elnyomóitól is megszabadult. Ennek a legjelentősebb szimbolikus eseménye volt Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése 1989. június 16-án. Az éppen ma 30 éves bátor, hazaszerető szókimondás máig alakítja hazánk sorsát

– írta a KDNP közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére