Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Húszezer tehetség közül válogatták a Templeton öszöndíjasokat

888.hu

2016.03.12. 13:40

Szombaton elindult a Magyar Templeton Program. Az idei 315 ösztöndíjas munkáját egy éven át segítik az MTA kutatói, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó képviselõi és a programmal együttmûködõ szakmai partnerek.
BUDAPEST, 13:33

Szombaton elindult a Magyar Templeton Program.

Az idei 315 ösztöndíjas munkáját egy éven át segítik az MTA kutatói, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó képviselői és a programmal együttműködő szakmai partnerek.

A Magyar Templeton Program 2,8 milliárd forintos kerettel rendelkezik, ez egyrészt a tavalyi szja-felajánlásokból (333 ezren ajánlották fel a nemzeti tehetségprogram javára a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát), másrészt a kormány hozzájárulásából áll össze. A szombaton elindult programba idén 315, 10-29 év közötti ösztöndíjast válogattak be 20 ezer jelentkező közül.

Kivételes magyar kognitív tehetségek, olyan fiatalok, akiknek a gondolkodási és megismerési képességei átütőek

- írja róluk a program honlapja. Tanulmányaikat többek között olyan mentorok és támogatók segítik majd, mint Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, Csermely Péter hálózatkutató, Jaksity György, a Concorde elnöke, Polgár Judit sakk nagymester, vagy épp Sólyom László.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére