Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért esett egymásnak a Jobbik és a baloldal?

Nagy Gábor

2018.03.28. 19:00

Most hétvégén különös közjátéknak lehettünk szemtanúi. A Simicska Lajos jobbkezének is mondható jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea országgyûlési képviselõjelölt a Facebookon esett neki a hódmezõvásárhelyi polgármester-választási kampányban szintén jobbikos támogatást élvezõ Márki-Zay Péternek.

Most hétvégén különös közjátéknak lehettünk szemtanúi. A Simicska Lajos jobbkezének is mondható jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőjelölt a Facebookon esett neki a hódmezővásárhelyi polgármester-választási kampányban szintén jobbikos támogatást élvező Márki-Zay Péternek.

Nem sokkal a hétvégi üzengetés előtt az ellenzék által „függetlennek” titulált Márki-Zay Péter beszállt az országos választási kampányba. A hódmezővásárhelyi polgármester nem kertelt, egy hónappal a polgármester-választás után ő is kihirdette a potenciális egyéni választókerületi jelöltek listáját. Csakhogy (ki tudja miért) porszem került Márki-Zay Péter gépezetébe, hiszen Veszprém megye 1-es számú választókerületében nem a Simicska pénzén tengődő Jobbik jelöltjét, az oligarchához közel álló Dr. Varga-Damm Andreát kiáltotta ki esélyesnek, hanem a baloldali összefogás jelöltjét, a hódmezővásárhelyi polgármesterhez hasonlóan szintén „független” színekben induló Kész Zoltánt nevezte meg esélyes kormánykritikus képviselőjelöltnek.

A probléma alapvetően abból adódik, hogy Márki-Zay Péter kampánygépezetét a Jobbik tolta. A polgármester közösségi fotóin sorra tűnnek fel a jobbikos háttérintézmény, az Iránytű Intézet munkatársai, de még a Jobbik politikusai (Szabó Gábor választmányi elnök/kincstárnok, Zeitler Ádám makói képviselő) is ott szerepelnek ezeken a választási győzelem napján készült képeken. Márki-Zay Péter pedig most hűtlennek tűnhet a gazdi, Simicska Lajos és Vona Gábor szemében, hiszen azt a Kész Zoltánt pártfogolja a polgármester, akinek 2015-ös kampányát Gyurcsány Ferenc barátja, a milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csaba fizethette.

Nem véletlen, hogy a Simicska Lajos jobbkezének számító Dr. Varga-Damm Andrea kiakadt a Facebookon.

Akik jól ismerik a helyi politikai viszonyokat, azok tudják, hogy egyáltalán nem mindegy, ki nyeri a választásokat. A 888.hu információi szerint komoly területi, érdekpolitikai harc folyik azért, hogy a következő négy évben kinek az érdekei fognak érvényesülni. Varga-Damm Andrea esetleges jó szereplésével gazdája befolyását növelhetné Veszprém megyében, Kész Zoltán eredményei pedig a baloldali üzletköröket segítheti – főleg a finanszírozás-utánpótlás terén. A helyi viszonyokat jól ismerő forrásunk szerint azonban az is előfordulhat, hogy ismét csak egy, a hódmezővásárhelyihez hasonló színjátéknak lehetünk a szemtanúi, hiszen Varga-Damm Andrea a Jobbik pártlistáján az ötödik helyen szerepel, ami biztos bejutást jelent számára. Magyarán: a kártyák előre le vannak osztva a Jobbik és a baloldal között, a visszalépés vagy a burkolt támogatás szinte garantálható Kész Zoltán javára, a perpatvar csupán a piszkos anyagiak miatt tört ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére