Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt a héten bevándorlásügyben

2015.10.04. 16:45

Nemzetközi porondon

Kiderült, hogy a migránsválság a legégetőbb nemzetközi kérdés

Ban Ki Moon ENSZ főtitkár a migrációval foglalkozó kormányfői értekezleten tartott nyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy

a második világháború óta nem látott migrációs válsággal néz szembe a világ.

Szíria egy tragikus és dramatikus példája ennek a folyamatnak, ami olyan globális kihívást állít elénk, amire nemzetközi választ kell adnunk - mondta a főtitkát, mielőtt ismertette 8 pontos megoldási javaslatát.

A magyar álláspont ismertetése a világgal

Orbán Viktor szerdán este ismertette az ENSZ Közgyűlés előtt a magyar álláspontot, bemutatva a világkvóta-rendszer javaslatot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton számolt be öt pontos megoldási javaslatáról az ENSZ-közgyűlés általános vitáján. A miniszter hozzátette, hogy

„ha ez nem sikerül, akkor elbukunk" és újból kiemelte a transzatlanti-orosz együttműködés fontosságát.

 

Mindeközben Európában

 Betelt a pohár a németeknél

Kiderült, hogy Németország a mostani keretek között nem képes kezelni a helyzetet, és úgy látszik a német emberek is egyre kevésbé menekültpártiak. Ezt felismerve egyre megosztottabb a német politikai álláspont, amely a héten a politikusok megváltozott hangnemű nyilatkozataiból is kiderült.

Thomas de Maziere német belügyminiszter már arról beszélt, hogy a menekültek szívélyes befogadása,

a Willkommenskultur helyett itt az idő, hogy az Anerkennungskultur, azaz a német törvények elismerésének kultúrája jöjjön el.

Joachim Gauck szövetségi elnök pedig a német újraegyesítés szombati emléknapján a menekültválság kapcsán úgy fogalmazott, hogy ez sokkal nehezebb kihívás, mint a német egység volt, hiszen olyan dolgoknak is össze kéne nőnie a menekültválság miatt, amelyek az elmúlt 25 évben nem tartoztak össze. Kiemelte azt is, hogy a németek szíve határtalan, ám lehetőségeik nekik is végesek.

A hétvégén már maga Angela Merkel  is azt emelte ki szokásos hétvégi videó-üzenetében, hogy: 

a védelemre szoruló emberek befogadása mellett a gazdasági bevándorlóknak el kell hagyniuk Európát.

A kancellár most a mindenki jöjjön Németországba retorika helyett arról beszélt, hogy szerinte rendezetté kell tenni a bevándorlást és minden PC előírás ellenére muszáj feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket az emberek fel is tesznek.

 

A számok szintjén

A héten az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is nyilvánosságra hozta adatait. A szervezet szerint csak 2015 végéig még legalább 200 ezer migráns érkezhet, tehát az év végére azok száma, akik Európában kívánnak élni elérheti a 700 ezret.

Az ENSZ becslései szerint a migrációs hullám jövőre sem fog csillapodni, 2016-ban 700 ezer migránsra számítanak.

 

Liberális reakciók

Soros György 6 pontos javaslata

Ebben többek között Orbán Viktor javaslatát tartja veszélyesnek, mivel az alárendeli a menekültek jogait a biztonságos határok védelmének. Soros 6 pontos javaslatában szerepel többek között, hogy Európának éves szinten legalább egy millió menekültet kéne integrálnia. Szól benne egy közös uniós menekültügyi ügynökség felállításáról, biztonságos migráns útvonalak kialakításáról és arról, hogy a magánszférának és az egyházaknak is ki kéne venniük a szerepüket az ideérkező emberek integrációjából. A milliárdos is kiemeli, hogy a helyszínen - azaz Szíriában is rendezni kell a helyzetet a válság megoldásához.

A liberálisok  kizárnák Magyarországot  az EU-ból

Rogán Antal a Kossuth Rádió Vasárnapi újság c. műsorában úgy nyilatkozott, hogy értesülései szerint

a bevándorláspárti európai liberális frakció a következő héten a 7. cikkelynek megfelelően kezdeményezni szeretné Magyarország szavazati jogának felfüggesztését és ezzel végső soron pedig hazánk kizárását az EU-ból.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére