Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Express: Orbán Európa egyik legõszintébb politikusa

Sümeghi Lóránt

2016.07.26. 09:58

A konzervatív brit napilap elismerõen írt Orbán Viktor Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszéde kapcsán, melyben a magyar kormányfõ Donald Trump jövõbeni migrációs politikáját dicsérte.

A konzervatív brit napilap elismerően írt Orbán Viktor Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszéde kapcsán, melyben a magyar kormányfő Donald Trump jövőbeni migrációs politikáját dicsérte.

A magyar kormányfő beszédében több ízben is Európa jelenlegi helyzetét és jövőbeni perspektíváit taglalta, melyben nagy hangsúlyt helyezett a migrációs hullám és a terrorizmus okozta veszélyekre.

Kifejtette, hogy a nyugati világnak olyan vezetőkre van szüksége, akik képesek józanul, a politikai korrektség rabláncait levetve dönteni, példaként megemlítve az Egyesült Államok republikánus elnökjelöltjét, Donald Trumpot:

sose gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire lenne szüksége Európának."

A miniszterelnök szerint a republikánus elnökjelölt alábbi meglátásai megállják a helyüket: a bevándorlás rossz és veszélyes; fejleszteni kell a titkosszolgálatokat, illetve fel kell hagyni a demokráciaexporttal. Az utóbbi helyett arra kell törekedni, hogy stabil viszonyok uralkodjanak a Közel-Kelet országaiban.

Az Express című lap cikkében megjegyzi, hogy Orbán Viktor azért örvend példátlan népszerűségnek Magyarországon, mert a bevándorláspolitikája határozottságról tanúskodik. Továbbá a lap kiemeli, hogy
Orbán Viktor egész Európában az egyik legőszintébb politikusnak számít, ha a nyílt és őszinte beszédről esik szó."

A brit napilap internetes felületén felhalmozódott gratuláló jellegű kommentek is alátámasztják azt a képet, miszerint a magyar kormányfő Nagy-Britanniában is népszerűségnek örvend.

(Express


 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére