Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Embercsempész-hálózat szállítja a kiskorúakat

Nagy Gábor

2016.08.03. 11:28

A Magyar Idõknek Rétvári Bence államtitkár nyilatkozott.

Magyarországon is működik az a szinte tökéletesen felépített embercsempész-hálózat, amelynek a fóti gyermekotthonba kerülő kiskorúak is áldozatai. Rétvári Bence a Magyar Időknek adott interjújában elmondta, hogy mindez jelentős hatással van az elmúlt évek népvándorlási hullámára.

Az EMMI államtitkára számos olyan összefüggésre hívta fel a figyelmet, amely alátámasztja a kiskorúak szervezett csempészetét. A határnál osztogatott, urdu nyelvű tájékoztatókon már a fóti otthon is fel van tüntetve, mint egyfajta tranzitállomás.

Feltehetően így tájékoztatják a migránsokat, hogy ha kiskorúnak vallják magukat, Fótra kerülnek, ahol teljes ellátást kapnak."

– fejtette ki az államtitkár, aki emlékeztetett arra is, hogy ezeknél a fiataloknál mobiltelefonon kívül nincs semmi, vagyis sem külföldi, sem magyar valuta nincs náluk jelentős mennyiségben.

"Mégis rövid időn belül, jobbára egy-két nap után továbbállnak. Az eddigi tapasztalatok szerint értesítik az otthon maradt szülőket arról, hogy meddig jutottak el, éppen hol tartózkodnak, így a családtagok tudják, mekkora összeget kell fizetni az embercsempészeknek, hogy a következő állomásig, esetleg az előre megbeszélt végcélig elvigyék őket. Amint a pénzt átutalják, a fiatalok folytatják útjukat a képzelt Kánaán felé."

– fogalmazott Rétvári Bence.

Az interjúból kiderült, hogy az elmúlt évben 3500, kísérő nélküli kiskorú fordult meg Fóton, és mindössze 20-an maradtak tartósan az otthonban. Egyikőjüknek sem volt okmánya, de ha volt is, akkor az hamis volt – mindezzel megnehezítve a beazonosítást.

Rétvári elmondta, hogy a ramadán alatt jóval kevesebben érkeznek a gyermekotthonba, és az intézményt elhagyók száma is jelentősen csökken ilyenkor. Kifejtette: az embercsempészek olyan képet festenek le a nyugati országokról, amely messze áll a valóságtól.

Az itteni migráns fiatalok azt hiszik, hogy Németországban ingyen kapnak lakást, amelyhez házvezetőnő is jár. Ez csak az embercsempészek által kitalált marketing."

– mondta az államtitkár.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére