Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyenes utat kapott a kvótaellenes népszavazás

Horváth József György

2016.02.29. 18:08

A Nemzeti Választási Bizottság hétfõi ülésén hitelesítette a kormány kötelezõ betelepítési kvóták ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezését.

A kormány által az NVB-hez benyújtott és hitelesített kérdés a következő:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

A hitelesítést kilencen támogatták, ellene szavazott Fábián Adrián választott tag, valamint Bodolai László, az LMP és Litresits András, az MSZP delegáltja.

A Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a magyarok négyötöde nem ért egyet azzal, hogy egységes kvótarendszer alapján osszák szét az Európába érkező menedékkérőket az országok között.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség mindössze 4 százaléka ért egyet teljes mértékben a menedékkérők kvóták szerinti szétosztásával, 10 százalékuk inkább egyetért az elképzeléssel. A Nézőpont kitért arra is, hogy még a baloldali (MSZP, DK, Együtt, PM) szimpatizánsok között is többen utasítják el a kvótát (55 százalék), mint ahányan támogatják azt (42 százalék).

A kvótarendszert ellenzők táborán belül háromötödös többségben vannak azok (a megkérdezettek 62 százaléka), akik teljes mértékben elutasítják az elképzelést.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére