Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Egy a tábor” – ez lesz a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor mottója

Nagy Gábor

2019.07.09. 09:35

Idén július 23. és 28. között lesz a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, vagyis a Tusványos. Orbán Viktor magyar kormányfő július 27-én, szombaton tartja meg előadását.
Egy a tábor

– ez lesz a mottója a 30. Tusványosnak. A tusnádfürdői rendezvény kiemelt témája Európa és Erdély jövője, a magyar nemzeti összetartozás és a 30 évvel ezelőtti rendszerváltás lesz.

Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke, a szabadegyetem korábbi főszervezője a csíkszeredai sajtótájékoztatón elmondta: Tusványoson azért is egy a tábor, mert már harmincadik éve egy olyan közösség jár a rendezvényre, amelynek tagjai egy tábort alkotnak, hasonló értékrendet vallanak.

Egy a tábor azért is, mert azt az értéket, amit Tusványos megjelenít Erdélyben, egyre többen képviselik. (...) Már nemcsak Erdélyben egy a tábor, hanem az egész Kárpát-medencében. Tusványos idei mottója szépen összecseng a nemzeti összetartozás évével, amit jövő évre hirdetett meg a magyar kormány.

Később úgy fogalmazott: Tusványos az utóbbi években egyre inkább a magyar-magyar párbeszéd helyszíne lett, ahová idén is sok vendég érkezik az egész Kárpát-medencéből, a magyar kormányzat részéről, valamint a szomszédos országokból, hiszen a meghívottak közt lesznek szlovák, horvát, szerb és román vendégek is.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, július 27-én tartja meg előadását. A kormányfő beszédében várhatóan szóba kerül a rendszerváltás 30., illetve a trianoni békediktátum 100. évfordulója is.

A 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjáról, a rendezvény fellépőiről ITT olvashattok részletesen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére