Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EBESZ-fegyverzetellenõrök jönnek Magyarországra

Tóth Dalma

2016.06.22. 21:58

Az EBESZ emberei a magyar honvédelmet veszik szemlére.

Ötnapos látogatást tesz Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 26 részt vevő államának 71 képviselője jövő hétfőtől. Az itt tartózkodásuk ideje alatt repülőbázist is felkeresnek.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a bizalom- és biztonságerősítő intézkedésekről szóló 2011. évi bécsi dokumentum előírásainak megfelelően szervezett egyhetes rendezvény programjai között repülőbázis- és katonailétesítmény-látogatás is szerepel. Az EBESZ-államok képviselői átfogó képet kaphatnak az alakulatok rendeltetéséről, helyükről a Magyar Honvédség szervezeti struktúrájában, a kiképzés rendszeréről,  főbb fegyverzeti eszközeiről.

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében tett látogatás mellett megemlékeznek a magyar fegyverzetellenőrzés 25. évfordulójáról. Az ünnepélyes állománygyűlésen a külföldi vendégek mellett a Magyar Honvédség vezetése, a fegyverzetellenőrzés területén együttműködő társszervezetek képviselői, valamint a fegyverzetellenőrzési szervezet volt munkatársai is részt vesznek - olvasható a HM tájékoztatásában.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére