Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dühösek Puklira a reformer pedagógusok

Bertha László

2016.03.22. 16:48

Idõt kér a hivatalos tárgyalások lefolytatására, valamint türelemre szólít fel kilenc iskolaigazgató az oktatás átalakításával kapcsolatban, abban a felhívásban, amelynek az "Én tényleg tanítanék..." címet adták.
BUDAPEST, 16:48

Időt kér a hivatalos tárgyalások lefolytatására, valamint türelemre szólít fel kilenc iskolaigazgató az oktatás átalakításával kapcsolatban, abban a felhívásban, amelynek az „Én tényleg tanítanék…” címet adták.

A kilenc iskolaigazgató által aláírt közlemény szerint a közoktatás helyzetével kapcsolatos tiltakozások hatására személyi változások történtek, megkezdődött a párbeszéd az oktatásirányítás és a pedagógusok között. Tavaly novemberében jelent meg a Miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levele, melyhez számos közösség és magánszemély is csatlakozott,

elindítva ezzel azt a folyamatot, amelynek során az oktatásirányítás – felismerve több hibás döntését és annak következményeit – hozzálátott a rendszer átalakításához.”

Ezeket a szakmai alapú megbeszéléseket ugyanakkor „politikai indíttatású megnyilvánulások zavarták meg”. Egyrészt a hozzá nem értő és félrevezető elemzések, másrészt egyes csoportok és emberek

felhatalmazás nélküli, gyakran szakmai alapokat nélkülöző, vagy pártpolitikai indíttatású megszólalásai.”

– áll a közleményben.

Álláspontjuk szerint időt kell adni a tárgyalások lefolytatására, valamint bizalmat az új oktatási államtitkárnak, aki „elődeivel ellentétben partnernek tekinti a pedagógusokat”. Az iskolaigazgatók a közleményükben jelzik, hogy nem várható, hogy néhány hét alatt minden kérdésben megállapodás születik. Egyes problémák alaposabb kutató- és tervezőmunkát igényelnek, példaként említve a NAT átalakítását és a tanulók túlterheltségének kérdését.

Várjuk a tárgyalások eredményét, a megállapodások mielőbb nyilvánosságra hozatalát!”

– majd végül hozzáteszik:

én addig is tanítanék...”

A közleményt a Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola, az Izsák Imre Általános Iskola, az Öveges József Általános Iskola, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium, valamint a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium intézményvezetője írta alá.

A Pukli-féle Tanítanék Mozgalom március 30-ra hirdette meg a tanársztrájkot, mely reggel 8 órától 9 óráig tartana. A mozgalom szerda éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy elfogadja az általuk megírt 12 követelést, ellenkező esetben sor kerül a polgári engedetlenségre.

(MTI)

  • Nyáron megszűnik a Klik

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére