Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csökken a különbség a Jobbik és az MSZP között

Bertha László

2016.05.05. 13:58

Az áprilisban publikált közvélemény-kutatási eredmények alapján továbbra is egyértelmû a Fidesz-KDNP vezetése, egyetlen ellenzéki párt sem képes megközelíteni a kormánypártok népszerûségét - derül ki a Közvélemény-kutatók összefoglalójából.

Az áprilisban publikált közvélemény-kutatási eredmények alapján továbbra is egyértelmű a Fidesz-KDNP vezetése, egyetlen ellenzéki párt sem képes megközelíteni a kormánypártok népszerűségét – derül ki a Közvélemény-kutatók összefoglalójából.

A teljes felnőtt népességen belül és a biztos választók körében is fölényesen vezet a Fidesz-KDNP. A Jobbik és az MSZP közötti különbség azonban egyre inkább csökken, a Publicus Intézetnél a teljes felnőtt népességen belül a szocialisták már meg is előzték a radikális pártot. Ugyanakkor a Jobbik szavazói jóval aktívabbak az MSZP szimpatizánsainál, így a biztos választók körében megmaradt a radikálisok előnye.

A Medián, a Nézőpont Intézet és a Tárki is 30 százalék körüli eredményt mért a Fidesz-KDNP-nél a teljes felnőtt népességen belül, míg a ZRI és a Publicus 25 százalék alatt, de a kormánypártok előnye mind az öt közvélemény-kutató cégnél jelentős.

Az MSZP és a Jobbik közötti különbség hibahatáron belüli szintre csökkent. Az MSZP és a Gyurcsány-féle DK közötti olló ugyanakkor növekedni látszik, az áprilisi eredmények alapján a szocialisták nagyjából dupla annyi szimpatizánssal rendelkeznek, mint a Demokratikus Koalíció. A két baloldali párt összesített támogatottsága viszont minden cégnél magasabb, mint a Jobbiké. Az Együtt mindössze 1-2 százalékos táborral rendelkezik, az LMP-ből kivált PM pedig mérhetetlen. A Lehet Más a Politika a közvélemény-kutató cégeknél csak kevéssel van lemaradva Gyurcsány pártja mögött.

Ha most vasárnap tartanák a választásokat, a legvalószínűbb listás eredmény alapján a Fidesz-KDNP 50 százalékos eredményt érne el a Medián adatai szerint, közel hasonló eredményt mért még a Tárki is, míg a másik két cég 40 százalékos támogatottságot jelez a kormánypártoknál.

(kozvelemenykutatok.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére