Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csalás miatt indítottak nyomozást a Green Holidays kapcsán

Sümeghi Lóránt

2017.07.10. 22:28

Csalás bûntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen nyomozás indult a rendõrségen a Green Holidays csõdje ügyében - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság az MTI megkeresésére hétfõn.

Mint ismert, a Green Holidays Kft. július másodikán vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. Múlt szerdán azonban minden utas hazaérkezett Magyarországra.

A biztosítási szerződés feltételei alapján az Uniqa Biztosító az utasokkal szemben 500 millió forint erejéig teljesíti a Green Holidays irodát terhelő fizetési kötelezettségeket.

Az Uniqa Biztosító Zrt. múlt csütörtökig közel 2000 kárbejelentést fogadott és több mint 83 millió forintot fordított a Green Holidays csődje miatt nehéz helyzetbe került utasok megsegítésére. Ezt követően a mai napon egyeztetett a kormányhivatal illetékes munkatársaival is, hogy a Green Holidays Kft. utazásszervezővel kapcsolatban felmerülő jogi kérdéseket mielőbb tisztázzák. A vagyoni biztosítékból

  • a Törökországban ragadt utasok hazaszállítását,
  • a kényszerű kint tartózkodás költségeit,
  • a már befizetett utazások előlegének,
  • illetve részvételi díjának visszatérítését fizették.

Vasárnap estétől szerdáig közel 800 károsultnak segített hazajutni a biztosító cég. A szállásra fordított költségek eddig 26 millió 253 000  forintot tesznek ki, a biztosító 4 repülőjáratot foglalt, erre több mint  57 millió 150 ezer forintot fordítottak.

A biztosító augusztus 1-jéig fogadja a további kárbejelentéseket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére