Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka otthagyja a szocikat: kilépett az MSZP-ből

Bokor Gábor

2019.10.28. 11:10

Az egykori miniszterelnök-jelölt szakított a párttal.

Szeged polgármestere hétfőn hivatalosan is kilépett az MSZP-ből. Az Index úgy tudja, hogy Botka László hétfőn elküldte a MSZP szegedi szervezetének a kilépésről szóló nyilatkozatát. Botka négy évig a párt választmányi elnöke, azaz a párt második embere volt, azonban most búcsút int az utódpártnak.

Aki figyelemmel kísérte a mozgásomat, láthatta, hogy a döntést a kilépésről lelkileg már két éve meghoztam. Csak nem akartam tavaly és az idén a választási kampányok időszakában ezzel tematizálni a közbeszédet

– mondta a lapnak Botka, aki már korábban is úgy látta, miután visszalépett a miniszterelnök-jelöltségétől, nincs jövője a pártban.

Botka László már a tisztújításon a Csongrád megyei elnöki posztért sem indult, párttagként folytatta, majd az idei önkormányzati választáson hivatalosan nem az MSZP színeiben indult, hanem az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként. Pénteken a közgyűlés megalakulásakor Botka bejelentette, hogy társaival (Joób Márton, Avramov András, Kovács Tamás, Simon-Fiala Donát) megalakították az Összefogás Szegedért Egyesület frakcióját, amelynek ő is a tagja – írja a portál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére