Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevándorlási válság: végleg nálunk maradhatnak

2015.09.21. 16:18

Ezt hétfőn mondta a luxemburgi soros elnökség egyik neve elhallgatását kérő tisztviselője. Az unió korábbi célkitűzése az volt, hogy a jelenleg zajló népvándorlás által leginkább érintett országokból, így Olaszországból, Görögországból és Magyarországról 120 000 bevándorlót osztanának szét (gazdasági kapacitás és munkanélküliségi mutatók alapján) más tagállamok között. Magyarországról ennek értelmében 54 000 ezer bevándorlót fogadnának be más tagállamokban. 

A terv szerint ezek az országok hot spotokat állítanak fel (ahol a menedékkérelmeket a rendes ügymenetnél gyorsabban bírálnák el), és aki nem felel meg a menekültstátusz kritériumainak, annak mielőbb el kell hagynia az ország területét.

A hatályos uniós törvények szerint hot spot azonban csak olyan államokban állítható fel, amely frontállam, vagyis az Európai Unió földrajzi határai mentén fekszik.
Magyarország nem számít ilyennek: az a migráns, aki dél felől közelíti meg hazánkat, többnyire már áthaladt valamelyik uniós tagállamon, így akár végérvényesen is a magyar határokon belül maradhat.  

A brüsszeli nyilatkozatból az is kiderült, hogy a migránsok elosztását célzó kvótarendszer várhatóan nem is lesz kötelező érvényű az uniós tagállamok nézve.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére