Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: veszélyes, hogy nincs változás az uniós bevándorláspolitikában

Bertha László

2016.11.14. 13:25

A magyar kormány szerint veszélyes, hogy nincs érdemi változás az Európai Unió migrációs politikájában - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója.
BUDAPEST, 13:25

A magyar kormány szerint veszélyes, hogy nincs érdemi változás az Európai Unió migrációs politikájában – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György a budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a magyar kormány migrációs politikájának középpontjában a védekezés, a határok megerősítése, az állampolgárok és a belbiztonság garantálása áll.

A magyar kormány erőfeszítései ellenére az Európai Unió bevándorlási politikájában továbbra is a meghívás, a szétterítés, a hibás és már számos országban súlyos következményekkel járó migrációs politika folytatása a jellemző.

Mindezek alapján a kormány komoly vitákra készül a decemberben aktuális miniszterelnöki tanácsülésén, ahol várhatóan döntenek az uniós migrációs politikáról

– tette hozzá Bakondi.

A főtanácsadó utalt arra is, hogy az Európai Bizottság felhívást tett közzé, melyben a kvótaelmaradások ügyében arra szólította fel a tagországokat, hogy gyorsan pótolják a lemaradásokat. Ez azért is érdekes, mert Magyarországon és Európában is felvették bizonyos ellenzéki körök, hogy nincs is kvótadöntés, nem is kell fellépni ellene.

Bakondi György szerint december 16-a fontos időpont lesz, ugyanis az Európai Tanács ülésén ismét napirendre tűzik a kvóta hosszú távú, új megoldását, ami jogszabályi szinten, felső korlát nélkül vezetné be a migránsok automatikus szétosztását.

A Jobbik alkotmánymódosítási javaslatáról szólva egy kérdésre válaszolva a főtanácsadó azt mondta, ő maga még nem látta a javaslatot, nem ismeri a részleteit, azonban különösnek találja, hogy a párt előbb nem szavaz meg valamit, aztán meg igen. Bakondi szerint, ha a Jobbik benyújtja a javaslatát, azt a kormány és a frakció megvizsgálja, ugyanakkor ő maga nem hiszi, hogy a kormány „belemenne egy ilyen furcsa játékba”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére