Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az LMP, a Momentum és a Jobbik már csak a külföldi szavazatokban reménykedik

Vincze Viktor Attila

2019.05.06. 13:10

Az elmúlt hetekben a londoni, müncheni és bécsi magyarokat is a rájuk való szavazásról győzködte az LMP, a Momentum és a Jobbik. A Magyarországon csak minimális támogatottsággal bíró pártok nyilvánvalóan már csak a külföldön munkát vállalók szavazataitól remélhetik az EP-be való bejutást.

A Momentum és a Jobbik EP-listavezetőinek hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton – a már csak 6 százalékos támogatottsággal rendelkező Jobbik EP-listavezetője – azt emelte ki, hogy szerinte olyan sorsdöntő EP-választás előtt áll az ország, amelynek az a tétje, hogy „közösen megengedik-e Orbán Viktornak azt, hogy Magyarországot kivezesse az Európai Unióból és elszigetelje Magyarországot az európai államok közösségében”.

Gyöngyösi a „bérrabszolgaságon alapuló, félfeudális diktatúrát” állította szembe egy emelkedő pályával, prosperáló működéssel, amelyet az elképzelése szerint az ellenzék kínál. Gyöngyösi ismételten állást foglalt az Európai Egyesült Államokat szorgalmazó, szorosabb uniós tagállami együttműködést akaró balliberális elképzelések mellett, azt mondva, hogy most dől el, milyen formát ölt az Európai Unió, ezért az unió reformjáról értelmes, színvonalas vitára van szükség, nem pedig arra, hogy az Orbán Viktor által is szervezett körök úgymond lebontsák a közösséget.

Fotó: MTI

Cseh Katalin, a jóval az uniós választási küszöb alatt mért párt, a Momentum EP-listavezetője arról beszélt: tíz év alatt mintegy félmillió ember költözött külföldre, mert nem volt elégedett a Fidesz kormányzásával, amit az is mutat, hogy a tavalyi országgyűlési választáson Londonban tíz százaléknál is rosszabbul szerepelt a Fidesz, miközben az LMP, a Momentum és a Jobbik a voksok kétharmadát szerezte meg.

A minimális támogatottsággal bíró Momentum EP-listavezetője a pártja legfőbb céljaként egy olyan ország megteremtését említette, ahová vissza tudnak jönni a Nyugatra vándoroltak.

Fontosnak nevezte, hogy az uniós pénzeket a „tékozlás, lopás, pazarlás helyett” a valóban fontos ügyekre költsék, de azt is, hogy a levélben szavazás lehetőségét a nyugati országokban élő magyarok is kapják meg. Kérdésre válaszolva mindkét pártvezető elutasította és megalapozatlannak nevezte azokat a legutóbbi közvélemény-kutatásokat, amelyek szerint a Momentum és a Jobbik európai parlamenti választási mandátumszerzése is kétséges.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére