Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vendéglátósok fontosnak tartják az előírások betartását

888.hu - Magyar Nemzet

2021.05.02. 14:30

Múlt szombat óta a vendéglátóhelyek ismét használhatják a teraszokat és a kerthelyiségeket. A Magyar Nemzet az újraindulás tapasztalatairól érdeklődött ágazati szereplőknél, akik a hírportál kérdéseire elmondták: zökkenőmentes volt a rajt és remélik, hogy minél hamarabb teljes kapacitással folytathatják a munkát, mivel mindenkinek ez az érdeke.

Rendkívül lelkesek a dolgozók és a vendégek is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Semsei Rudolf a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.

Négy éttermünk kerthelyiségét tudtuk megnyitni az óvintézkedések teljes körű betartása mellett. Ennek jegyében szellősebben helyeztük el az asztalokat és folyamatosan fertőtlenítünk

– tette hozzá.

Az elmúlt időszakban rendszeres volt az elvitelre történő rendelés, így az árukészlet folyamatosan frissült, ezért nem okozott terhet a nyitás megtervezése – válaszolta Semsei a hírportál felmerülő többletköltségekkel kapcsolatos kérdésére.

A fertőtlenítés, valamint a takarító személyzet alkalmazása jelentett plusz kiadást

– folytatta.

A Magyar Nemzet szerint hasonlóan vélekedett Berkes Gyula, a Biarritz Étterem tulajdonosa is. Meglátása szerint azok, akik az elmúlt hónapok során éltek a házhozszállítás lehetőségével, könnyebb helyzetből indultak.

Berkes kiemelte:

a novembertől áprilisig tartó lezárás alatt tovább folytatták tevékenységüket, így fel voltak készülve a vendégek fogadására.

A hírlap ismerteti: tegnaptól, négymillió beoltott után a vendéglátóhelyek a zárt részeken is fogadhatják azokat, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

Az újság érdeklődésére mindkét étterem-tulajdonos közölte: egyetértenek a kormány döntésével és fontosnak tartják az előírások betartását, ezért udvariasan arra kérik a vendégeiket, működjenek együtt.

Most, hogy megnyithattuk a belső tereket, megkezdtük a védettségi igazolványok ellenőrzését. Kaptunk emiatt negatív támadásokat a közösségi médiában, azonban a törzsvendégeink támogatnak minket

– osztotta meg tapasztalatait Semsei Rudolf.

A szabályozás kapcsán Berkes Gyula elmondta:

A kormány jól gondolkodik a intézkedéseket illetően. Az étterem-tulajdonos hozzátette: Németországban is hasonló döntés született.

Az elmúlt napokban több olyan véleménnyel is lehetett találkozni, hogy egyes éttermek inkább nem nyitják meg belső tereiket, ezzel elkerülve a vendégek diszkriminációját – írják. Erről a magatartásról Berkes Gyula kifejtette:

nem ért egyet a renitensekkel, mivel ez a vendégek elvesztésével és bevételkieséssel jár.

A hírportál folytatja: ugyanilyen véleményen van Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke is. A testületi vezető hozzátette: azt sem támogatják, hogy valaki egy rendelet ellen cselekedjen és azzal több százezres bírságot kockáztasson, mivel az nem logikus üzleti magatartás.

A hétvégi, utcabálokat idéző képsorokkal összefüggésben a szervezet vezetője közölte:

A vendégeknek is felelősségteljesen kell viselkedniük; ha túl nagy a tömeg és nem tartják be a védekezési szabályokat, azzal önmagukat és másokat is veszélybe sodorhatnak

– reagált Kovács László a Magyar Nemzet kérdésére.

Az újraindulás jelentette kihívásokkal kapcsolatban a testület elnöke közölte: egy-két helyen tapasztaltak minimális fennakadásokat, de

összességében jól teljesített a beszállítói háttér,

így időben sikerült feltölteni az árukészleteket.

A reprezentációs adó elengedése jelentené az egyik legnagyobb könnyebbséget, mivel a bér jellegű terhek kifizetése nagy nehézséget okoz a munkáltatóknak. Ezen felül egy egyszeri, vissza nem térítendő juttatás terve is szerepel a javaslatok között

– számolt be az ipartestület vezetője a hírportálnak.

A támogatások szükségességével kapcsolatban a szervezet elnöke úgy fogalmazott; a cégek megsegítése azért fontos, mert így lehet újra rentábilissá tenni az üzemeltetést.

Ezzel mindenki jól járna, hiszen növekedhetne a foglalkoztatottság, amivel az állam plusz adóbevételekhez juthatna

– ismertette a szakmai szövetség elnöke.

Reményeink szerint hamarosan megindulhat a bel- és külföldi turizmus, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő számú munkaerő, hogy a vendégek újra a megszokott módon és színvonal mellett élvezhessék a vendéglátóipar szolgáltatásait – zárta gondolatait Kovács László a Magyar Nemzet oldalán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére