Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szocik kérdésérõl lehet népszavazás

Horváth József György

2016.02.29. 15:18

Bár Erdõsiné pár másodperccel Nyakó István elõtt adta be kérdését, az NVB hitelesítésén még elbukhat, hiszen nem személyesen pecsételte le az iratot, ellenben a Nyakó Istvánnal, aki szabályszerûen járt el.

Az Index értesülései szerint a Nemzeti Választási Bizottság a vasárnapi zárva tartásról tartandó népszavazás ügyében várhatóan az MSZP kérdését hitelesíti, Erdősi Lászlóné kérdését pedig várhatóan elutasítja. Az meglepő fordulat oka, hogy Erdősiné nem személyesen nyújtotta be a kérdést, hanem azt egy "segítője" vitte oda a bélyegzőhöz. A sorban második kérvényt benyújtó MSZP-s képviselő Nyakó István azonban maga pecsételt.

"Az NVI elnöke, Pálffy Ilona vasárnap úgy döntött, hogy rendhagyó módon Erdősiné kérdését és Nyakó István kérdését is az NVB elé terjeszti. Holott az egyiket a párhuzamosság elve miatt automatikusan el kellett volna utasítania." - írja az Index.

A jelenlegi népszavazási szabályok szerint az aulában kell pecsételni egy időbélyegzőn, és ez dönti el a sorrendet a beadványok leadásánál. A pecsételés pillanataiban az egyik "kopasz" átvette az iratot Erdősinétől, és ő vitte a pecsételőhöz, így előzte meg négy másodperccel Nyakó Istvánt. Mivel nem Erdősiné pecsételt, így lehet bukhatja a beadvány hitelesítését.

Ha a Kúria jóváhagyja Nyakó és az MSZP indítványát, várhatóan a következő kérdésről lesz majd népszavazás:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

(Mandiner, index)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére